ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 10/12/2014)

Ε.Ε.Α.: Απαιτείται κλίμα συναίνεσης για να βγούμε από την ύφεση.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΘΗΝΩΝ

10 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου 

«Απαιτείται κλίμα συναίνεσης για να βγούμε από την ύφεση»

Είναι γεγονός ότι ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων καθώς ή θα υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα και συνέχιση της πορείας της σημερινής Κυβέρνησης, ή η χώρα θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει αυτή την ώρα ποιο από τα δύο θα ισχύσει τελικά. Ο οποιοσδήποτε πολίτης όμως που είναι έστω και λίγο γνώστης της αγοράς, μπορεί να δει μία σειρά από σημάδια που δείχνουν ότι η πολιτική αβεβαιότητα δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτηριστικότερο είναι βέβαια η «βουτιά» του Χρηματιστηρίου που έγινε την Τρίτη.

Εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους που κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους και να επισημάνουμε ότι οφείλουν να κοιτάξουν πρώτα και πάνω απ΄όλα την ανάγκη για δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος που δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους οικονομικούς δείκτες.

Σε καμία περίπτωση αυτή την στιγμή δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά των εκλογών, καθώς όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε απόλυτα τους νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους, όπως και τη βούληση του ελληνικού λαού. Όμως θα είναι καταστροφικό αν για ορισμένα συμφέροντα πολιτικών κομμάτων και προσώπων, πολωθεί περισσότερο το πολιτικό σκηνικό και επικρατήσει η αβεβαιότητα και η στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους και θεωρούμε ότι πρέπει να επικρατήσει ένα κλίμα συναίνεσης που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην «επόμενη μέρα», χωρίς λαϊκισμούς, ψεύτικα αδιέξοδα και εντάσεις. Η οικονομία και κυρίως η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από στοχευμένες κινήσεις εξόδου από την κρίση και την ύφεση που τόσα δεινά έχουν φέρει στη χώρα μας. Είναι ώρα να ανακουφισθεί ο πολίτης, ο επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος και να δει επιτέλους ένα φως στην άκρη του τούνελ.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671