ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ - Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ."
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
ΙΚΑ Αρ. Πρωτ.: 33520/04.12.2014

Χορήγηση εξόδων κηδείας στους δικαιούχους του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ( ΤΥΔΚΥ ) , μέσω ΟΠΣ-ΙΚΑ.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΟΠΑΔ

Τμήμα Παροχών

Πληρ:Ηλιοπούλου Βαρβάρα

Τηλ:2108809690

Ταχ. Δ/νση: Ηπείρου 38

10433 Αθήνα Τμήματα Παροχών

Τηλ:2108809500-501

Fax:2108218129

Αθήνα 4 -12 - 2014

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Αρ. Πρωτ.: 33520

Προς: Όλα τα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Θέμα: «Χορήγηση εξόδων κηδείας στους δικαιούχους του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ( ΤΥΔΚΥ ) , μέσω ΟΠΣ-ΙΚΑ»

Σχετ: : Το με αριθμ. πρωτ. 32685/23-10-2014 Γενικό 'Εγγραφό μας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας , και έπειτα από την τροποποίηση του λογισμικού του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την χορήγηση των εξόδων κηδείας στους δικαιούχους των Τομέων ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ , με το παρόν έγγραφο σας παρέχουμε συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με την αρμοδιότητα και τη διαδικασία χορήγησης τους .

Οι προϋποθέσεις χορήγησης τους βάσει των Κανονισμών Παροχών των δύο Τομέων, αναφέρονται αναλυτικά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β του παραπάνω σχετικού εγγράφου.

Η χορήγηση των εξόδων κηδείας , ανήκει στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών Παροχών των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας και του Αγρινίου , όπου μεταφέρθηκε και το προσωπικό του πρώην ΟΠΑΔ .

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής η αρμοδιότητα αυτή θα ασκείται από τα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών , Πειραιά , Πλ. Συντάγματος , Λ. Αλεξάνδρας και Αμαρουσίου.

H καταβολή των ποσών θα γίνεται με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που έχουν επιμεληθεί τα έξοδα κηδείας και έχουν προσκομίσει με την αίτηση τους τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) με πρώτο όνομα το δικό τους. Ο τρόπος πληρωμής θα γίνεται με το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ στις προκαθορισμένες ημερομηνίες πίστωσης.

Η χρέωση των Τομέων ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ θα γίνεται αυτόματα στο λογισμικό του υποσυστήματος Οικονομικού του ΟΠΣ /ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει κωδικών κατά κατηγορία .

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να χορηγηθούν τα έξοδα κηδείας στους δικαιούχους των δύο Τομέων του ΟΠΑΔ, δίδοντας προτεραιότητα σε όσα αιτήματα βρίσκονται σε εκκρεμότητα και έχουν κατατεθεί στις πρώην Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΑΔ .

Στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ παρέχονται οδηγίες για την λειτουργία της οθόνης του ΟΠΣ/ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ως προς την παραλαβή και την έκδοση αποφάσεων χορήγησης εξόδων κηδείας των δικαιούχων των ως άνω Τομέων. Οι οδηγίες αυτές μπορούν να αναζητηθούν και μέσω του πεδίου ΒΟΗΘΕΙΑ στην οθόνη ‘’ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΙΔΟΣ, ΧΡΗΜΑ ‘’.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (.pdf)

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                                                 Η ΓΕΝΙ ΚΗ ΔΙΕ Υ Θ ΥΝ ΤΡ ΙΑ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ                      ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

                                                                                                     ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671