ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 26/11/2014)

Κ. Μίχαλος: Εχθρικό το φορολογικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κ. Μίχαλος: Εχθρικό το φορολογικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα

Ως εχθρικό χαρακτήρισε το φορολογικό περιβάλλον στη χώρα μας για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος, μιλώντας στην ημερίδα - ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα -Ενοποίηση και εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, διευκρίνισε ότι δεν αναφέρετε μόνο για το ύψος των φορολογικών συντελεστών και το πλήθος των διαφόρων επιβαρύνσεων αλλά στο πρόβλημα που δημιουργείται από την αστάθεια και την πολυπλοκότητα του συστήματος, από τις αστοχίες, τα λάθη και τις συνεχείς αλλαγές στην εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Όπως τόνισε όλα αυτά είναι που προκαλούν σήμερα τεράστια αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις και λειτουργούν αποτρεπτικά στην ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια καταρτίζονται με ορίζοντα αρκετών ετών. Και για να εκτιμηθεί το ρίσκο και η απόδοσή τους χρειάζεται να υπάρχει ένα προβλέψιμο περιβάλλον. Στην Ελλάδα, όσον αφορά ειδικότερα τη φορολογία, κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη ημέρα» είπε.

Επισήμανε πως η αγορά ζητεί ένα σύγχρονο, απλό και πάνω από όλα σταθερό φορολογικό σύστημα, γι' αυτό και θεωρεί ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

«Ελπίδα όλων των φορέων της αγοράς είναι να προχωρήσουμε στο στάδιο της εφαρμογής, με γρήγορα βήματα, χωρίς ασάφειες και αστοχίες, ώστε να διασφαλιστούν τα δυνητικά οφέλη του νέου πλαισίου» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671