ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 24/11/2014)

«Ραντεβού» με την τρόικα στο Παρίσι.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Ραντεβού» με την τρόικα στο Παρίσι

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας με στόχο «να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας». Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το «ραντεβού» με την τριμερή κλείστηκε αργά χθες βράδυ.

«Πάμε να "κλείσουμε" την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη μέρα», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ με δηλώσεις της λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, διευκρίνισε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι διήμερες (Τρίτη και Τετάρτη) και στόχος τους είναι να δοθεί ώθηση στην αξιολόγηση. Και οι δύο πλευρές εξακολουθούν να εργάζονται στενά και από κοινού με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της θέση και την οιικονομική ανάπτυξη, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε επίσης γνωστό, εν όψει του τετ-α-τετ με τους εκπροσώπους των δανειστών ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς θα έχει νέα συνάντηση στις 18.00 το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

Σημειώνεται ότι χθες έπειτα από συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και υπό τον πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά απέστειλε νέα δημοσιονομικά στοιχεία προς τους δανειστές.

Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά, με αιχμή το δημοσιονομικό κενό του 2015, οι πιθανότητες επίτευξης συνολικής συμφωνίας έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ολοένα και λιγοστεύουν, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, παραδέχθηκε πως η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη «είναι η πιο δύσκολη», κάτι που όπως είπε, ήταν αναμενόμενο καθώς «αυτή είναι η τελευταία αξιολόγηση».

Τόνισε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση έως το τέλος του έτους. «Εμείς έχουμε έναν σκοπό: Να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση εγκαίρως», ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο, πως «δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη». «Περάσαμε πάρα πολλά για να έχουμε αυτή τη στιγμή οικονομικά στοιχεία θετικά από όλες τις πλευρές και θα ήταν πάρα πολύ λάθος να πάμε πίσω», επεσήμανε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671