ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 24/11/2014)

Μείωση εισφορών και συντάξεων το σχέδιο για τον ΟΑΕΕ.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μείωση εισφορών και συντάξεων το σχέδιο για τον ΟΑΕΕ

Χαμηλότερες εισφορές, χαμηλότερες συντάξεις. Αυτή θα είναι η κύρια κατεύθυνση πλέον στον ΟΑΕΕ με βάση την πρόταση που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως γράφει η "Καθημερινή".

Η πρόταση εν ολίγοις θα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να μειώσουν τις εισφορές τους, αλλάζοντας κατηγορία, κάτι φυσικά που σημαίνει αργότερα και μικρότερη σύνταξη. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι απαιτήσεις του Ταμείου με αποτέλεσμα να είναι και μικρότερο το ποσό που θα οφείλουν να δώσουν.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και με δεδομένη την αναγκαιότητα αύξησης των εσόδων του ταμείου των Ελεύθερων Επαγγελματιών, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο για την αναγκαιότητα αύξησης των εσόδων του ταμείου των Ελεύθερων Επαγγελματιών, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο για την παγιοποίηση της δυνατότητας επιλογής κατάταξης σε δυο ή και τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς μέχρι σήμερα αυτό προβλέπεται ως έκτακτο μέτρο.

Στόχος είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του Ταμείου από το 52% που έχει πέσει, στα επίπεδα του 2008 - 2009, δηλαδή κοντά στο 80%.

Σημειώνεται ότι οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ στο τέλους του έτους εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 4% σε σχέση με πέρυσι, που ήταν επίσης μειωμένες κατά 4,76% σε σχέση με το 2012ξ, έτος κατά το οπίο οι εισπράξεις του Ταμείου είχαν μειωθεί κατά 14,88% έναντι αυτών του 2011...

Γι αυτό εξάλλου ο ΟΑΕΕ βρίσκεται συνεχώς στο μικροσκόπιο των δανειστών, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η σχέση του συνόλου των εισφορών προς τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι μικρότερη της μονάδας.

Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης πάντως εκτιμούν πως μια πιθανή μείωση των εισφορών, σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει στου υπουργείο Εργασίας η ΕΣΕΕ θα αποτελούσε μεν κοινωνική πολιτική για μια επαγγελματική τάξη, αυτή των μικρομεσαίων, που επλήγη από την κρίση, δεν θα έλυνε όμως το πρόβλημα του Ταμείου. Άλλωστε το 45% των ενεργών οφειλετών ανήκει στις 3 πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671