ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 21/11/2014)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τις 100 δόσεις.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 3128) η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μέσω έως και 100 δόσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση υποχρεωτικά υπάγεται σε ρύθμιση «το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής».

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται σε ρύθμιση i) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή, ii) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε εδώ την ΠΟΛ 1245/20.11.2014

Σχετικά με το θέμα η εφημερίδα Reporter γράφει τα εξής:

"Ποιές αλλαγές φέρνει η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις"

Τέσσερις αλλαγές φέρνει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, η εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση ουσιαστικά εξαιρεί από τη ρύθμιση τις βεβαιωμένες αλλά όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μεταφέροντας την πρόβλεψη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με τη επίμαχη τροπολογία. Με άλλα λόγια δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες.

Από τη ρύθμιση αφαιρείται επίσης η δυνατότητα υπαγωγής οφειλών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που υπήρχε για τις οφειλές που έως την 1η Οκτωβρίου ήταν σε αναστολή ή είχαν ρυθμιστεί με παλαιότερη ρύθμιση

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους που θα προχωρήσουν στη ρύθμιση να μην τη χάσουν εφόσον μετά την πάροδο εξαμήνου ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα δυο δόσεις ανά έτος του προγράμματος ρύθμισης. Επίσης η ρύθμιση δεν χάνεται μετά την πάροδο εξαμήνου εφόσον ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα για χρονικό διάστημα δυο μηνών μια δόση της ρύθμισης ανά έτος.

Παράλληλα όποιος φορολογούμενος βρίσκεται ήδη στη ρύθμιση των 48 δόσεων εφόσον δεν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 για υπαγωγή στη νέα τότε μετά την ημερομηνία αυτή θα λάβει το μπόνους της έκπτωσης του 20% των προσαυξήσεων αναδρομικά.

Τέλος ο οφειλέτης που θέλει να ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και την ημερομηνία υπαγωγής της ρύθμισης. Έτσι, θα πρέπει είτε να έχουν εξοφληθεί είτε ρυθμιστεί με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει και η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TaxisNet για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να ενημερωθεί με τις τελευταίες αλλαγές.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671