ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 19/11/2014)

Πώς κάνει πίσω η Τρόικα για τις 100 δόσεις.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Προσωρινά, «ρίχνει νερό στο κρασί» της...

Πώς κάνει πίσω η Τρόικα για τις 100 δόσεις

Κωστής Πλάντζος για το Πρώτο Θέμα

Εάν όμως φανεί, από Δεκέμβριο, ότι δημιουργείται «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, τότε οι δανειστές θα θέσουν εκ νέου ζήτημα αλλαγής της ρύθμισης - Ανυποχώρητοι στα υπόλοιπα ζητήματα, παραμένει σε ισχύ το «τελεσίγραφο» μέχρι την Τετάρτη

«Νερό στο κρασί τους», προσωρινά τουλάχιστον, φαίνεται πως βάζουν οι ελεγκτές της Τρόικας ως προς τις ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις για χρέη στην εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έκανε δεκτό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήταν δυνατόν, ούτε θα είχε αποτέλεσμα να επανέλθει η κυβέρνηση τρίτη φορά με νέα τροπολογία για αλλαγές στη ρύθμιση χρεών, για τον απλούστατο λόγο ότι… δεν θα βρισκόταν βουλευτής να την ψηφίσει, έπειτα την αναταραχή που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, η Τρόικα και το ειδικά το ΔΝΤ φέρονται έτοιμοι να επαναφέρουν το ζήτημα και να απαιτήσουν να αλλάξει η ρύθμιση, αν φανεί, από τις αρχές Δεκεμβρίου, ότι με τη ρύθμιση χάνει έσοδα το Δημόσιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα εισπρακτικά μέτρα, για να καλύψει αλλιώς το δημοσιονομικό κενό που προκαλείται.

Παρά την... κατανόηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, η Τρόικα παραμένει αμετακίνητη στα υπόλοιπα ζητήματα.

Ενώ «τρέχουν» πλέον και οι τελευταίες 24 ώρες της διορίας που έδωσαν στην κυβέρνηση οι Βρυξέλες, μόνο ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να βιάζεται, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια, για να κλείσει έγκαιρα από φέτος η συνολική συμφωνία για την «επόμενη μέρα», ώστε να μην συνεχίζει να σέρνεται η διαπραγμάτευση έως τον Ιανουάριο ή και αργότερα.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671