ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 19/11/2014)

Γ.Μαυραγάνης: 99,4 εκατ. ευρώ οι βεβαιωμένοι φόροι απο ελέγχους σε off shore.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γ.Μαυραγάνης:99,4 εκατ. ευρώ οι βεβαιωμένοι φόροι απο ελέγχους σε off shore

Βεβαιωμένους φόρους 99,4 εκατ. ευρώ «απέδωσαν» οι έλεγχοι σε off shore.Το ποσό ανέφερε στη Βουλή ο Γ.Μαυραγάνης χωρίς να δώσει στοιχεία πόσα έχουν εισπραχθεί.

του Αντώνη Γαλανόπουλου

Με ρυθμούς χελώνας παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου προχωρά η έρευνα για τις off shore εταιρίες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης διαβεβαίωσε στη Βουλή παντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ότι υπάρχει επιτάχυνση των φορολογικών ελέγχων, αλλά και άμεσα αποτελέσματα ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη έχουν ήδη αποσταλεί για ελέγχο 735 υποθέσεις υπεράκτων εκ των οποίων η έρευνα έχει ολοκληρωθεί σε 251, ενώ οι αντίστοιχοι βεβαιωμένοι φόροι ανέρχονται σε 99,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υφυπουργός πάντως δεν ανέφερε τίποτα για τα ποσά που έχουν ήδη αν έχουν εισπραχθεί απο τους βεβαιωθέντες αυτούς φόρους.

Ο κ. Μαυραγάννης δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή θεσμοθετήθηκε ένα νέο πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει καταγραφή των υποθέσεων, περαιτέρω στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό και θωράκιση της φορολογικής νομοθεσίας.

Ο Νίκος Τσούκαλης επισήμανε ότι εφόσον απο τις 6.575 offshore οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί μόνον σε 251 οι ρυθμοί είναι και αναντίστοιχοι των επειγουσών αναγκών της χώρας και ατελείς ως προς το εύρος τους.

Και γιατί προκειμένου να ολοκληρωθούν θα απαιτηθούν πολλά χρόνια και γιατί δεν φαίνεται όπως είπε ο βουλευτές να διερευνάται η περιουσιακή κατάσταση των αναγνωρίσιμων ή διασυνδεδεμένων με τις offshore προσώπων, δηλαδή προς όσους κατέχουν, μισθώνουν ή έχουν αγοράσει ακίνητα από offshore, πρόσωπα τα οποία είναι συνήθως οι αφανείς εταίροι αυτών των εταιριών.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από τον έλεγχο των offshore μπορούν εισρεύσουν τάχιστα αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ανέβασε το ποσό στα 2,5- 3 δις ευρώ

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε για το ποσοστό είσπραξης επί των βεβαιωθέντων ποσών.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671