ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Σάββατο - 15/11/2014)

Βόμβα από ΣτΕ, ζητά αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Βόμβα από ΣτΕ, ζητά αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε έξι μήνες, να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας. Η προσφυγή έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης Θόδωρο Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Τάσο Αβραντίνη. «Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς» δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, το γεγονός αυτό οδηγεί σε πλασματική φορολόγηση των πολιτών και για το λόγο αυτό το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε προθεσμία έξι μηνών στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να επαναπροσδιορίσουν τις αντικειμενικές άξιες και να φορολογήσουν τους πολίτες με βάση αυτές.

Η απόφαση του ΣτΕ εκτιμάται ότι θα επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ακίνητων και ότι θα προξενήσει, μόλις εφαρμοστεί, τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ:

«Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.

Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671