ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 13/11/2014)

Ε.Β.Ε.Π.: Η αγορά έχει ανάγκη της νέα ρύθμισης οφειλών, ακόμα και χωρίς τον ΕΝ.Φ.Ι.Α..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Πειραιάς, 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λουδοβίκου 1 πλ. Οδησσού, 18531 Πειραιάς,

Τηλ: 210 4177241-5,

Φαξ: 210 4178680

Website: http://www.pcci.gr/,

E-Mail: evep@pcci.gr  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

«Η αγορά έχει ανάγκη της νέα ρύθμισης οφειλών, ακόμα και χωρίς τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με το θέμα «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» και την εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. προέβη στην ακόλουθη σχετική δήλωση:

«…Τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 10μηνο του 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτινάχθηκαν στα 71,6 δις ευρώ με αύξηση των οφειλετών στα 4 εκ. ή 87% και του ποσού οφειλών κατά 14δις ή 36%. Όσο λιγότεροι ,βεβαίως, είναι οι περιορισμοί, όσο μεγαλύτερη η διεύρυνση και όσο γρηγορότερη και αποτελεσματική η επιτυχής εφαρμογή της ρύθμισης, τόσο καλύτερα για όλους τους οφειλέτες και το Δημόσιο.

Το Ε.Β.Ε.Π. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τις τοπικές Δ.Ο.Υ., γραφεία Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε. ξεκινά από τη Δευτέρα 17/11/14 καμπάνια αναλυτικής ενημέρωσης, για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη νέα ρύθμιση με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όλοι οι Μ.μ.Ε. της αγοράς. Παράλληλα, αναμένουμε την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, σχετικά με την αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του Ο.Α.Ε.Ε., απόφαση η οποία συνδυαστικά με τη νέα ρύθμιση θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του Ο.Α.Ε.Ε..

Επαναλαμβάνω ότι, η ρύθμιση δεν είναι ένα σφουγγάρι, που διαγράφει όλες τις οφειλές και υποχρεώσεις μας, άλλωστε θα ήταν άδικο για τους συνεπείς. Η ρύθμιση είναι μια καλή γομολάστιχα, που σβήνει πολλές καταχρηστικές προσαυξήσεις και πρόστιμα, τα οποία έχουν επιβληθεί άδικα και ένα ρολόι, που μας δίνει περισσότερο χρόνο.

Η ρύθμιση σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι πράγματι για πολλούς η τελευταία ευκαιρία, που δυστυχώς μπορεί να έρχεται αργά, αφού εάν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, θα είχε σώσει τουλάχιστον τις μισές από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί, ούτε να αποτύχει.

Η αγορά έχει μεγάλη ανάγκη την επιτυχία της εφαρμογής της νέας ρύθμισης. Η σύγχυση που δημιουργήθηκε οφείλεται για άλλη μια φορά στους πρόχειρους υπολογισμούς του ΥΠ.ΟΙΚ., που θα δημιουργούσε νέο δημοσιονομικό κενό 2,6 δις ευρώ και το οποίο θα απαιτούσε για τη κάλυψή του την επινόηση νέων φόρων. Αναμφισβήτητα, είναι προτιμότερο να μείνει εκτός ρύθμισης ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και ο φόρος εισοδήματος, που σημειωτέον δεν είχαν αρχικά συμπεριληφθεί, παρά να μας επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Είμαι λοιπόν ξεκάθαρα υπέρ της παρούσας ρύθμισης, ακόμα και χωρίς την ένταξη των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και του φόρου εισοδήματος…»

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671