ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 13/11/2014)

Σημεία Συνέντευξης Υπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΣΚΑΪ».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία Συνέντευξης Υπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΣΚΑΪ»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Η εξίσωση των πολιτικών μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης με αυταρχικά καθεστώτα είναι απαράδεκτη και συμβάλει στην υποβάθμιση του δημοσίου διαλόγου.

• Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας. Κατά την άποψή μου καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24.

• Τα θέματα που συζητάμε με την τρόικα αφορούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση σχετικά με μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση εντός των επόμενων εβδομάδων.

• Ο προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένους στόχους. Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής Υπουργός κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με τη δικαστική απόφαση, αλλά και να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

• Αμετανόητος ο κ. Παπανδρέου. Ανασύρετε από το αρχείο σας αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά και αυτά που έκανε μετεκλογικά, αν και γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Έχτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του 2009, το οποίο έσκασε στα χέρια του. Είναι τραγικό να μην μπορεί κανείς, έστω και με καθυστέρηση, να αναγνωρίσει τα ιστορικά του λάθη.

• Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, πρέπει να προχωρήσουμε στη σύναψη μιας καινούργιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, ώστε η χώρα να επιστρέψει ομαλά στις αγορές και να γίνει μια κανονική χώρα.

• Η ομοιότητα αυτών που λέει ο Τσίπρας με αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου το 2009 είναι μεγάλη. Η χώρα δεν μπορεί να ζήσει τη μέρα της μαρμότας και να ξαναπεράσει αυτά που πέρασε το 2010.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671