ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 13/11/2014)

Αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Οκτώβριο - Δηλώσεις του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Οκτώβριο - Δηλώσεις του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Οκτώβριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», της πλέον αξιόπιστης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της αγοράς εργασίας, ο φετινός Οκτώβριος – όπως και οι αντίστοιχοι μήνες παρελθόντων ετών που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία - παρουσίασε αρνητικές ροές απασχόλησης (κατά 66.636 θέσεις εργασίας). Δεδομένης της λήξης της ιδιαίτερα επιτυχημένης για εφέτος θερινής τουριστικής περιόδου, οι απώλειες αυτές προέρχονται κατά βάση από τον τερματισμό συμβάσεων εποχικής εργασίας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα (επισιτισμός και ξενοδοχειακές μονάδες).

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε επίπεδο δεκαμήνου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 και λόγω της συνολικής βελτίωσης των στοιχείων απασχόλησης τα δύο τελευταία χρόνια, οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα 120.287 θέσεων εργασίας, αποτελώντας - μαζί το περσινό «υψηλό» των 130.703 θέσεων εργασίας – τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων δεκαμήνων από το 2001 μέχρι σήμερα.

Γενικότερα, η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι, πέραν των εποχικών διακυμάνσεων, η αγορά εργασίας έχει πλέον σταθεροποιηθεί και η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης.

Πράγματι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την καθοδική του πορεία και τον Αύγουστο του 2014 ήταν σημαντικά μειωμένο κατά 2,1% ποσοστιαίες μονάδες από το «υψηλό» του Σεπτεμβρίου 2013 και κατά 1,9% μονάδες από τον αντίστοιχο περσινό Αύγουστο του 2013.

Παράλληλα, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του παρουσιάζει συνεχή πτωτική τάση.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη συνεπή και συγκροτημένη προσπάθειά μας για την αναχαίτιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία, υλοποιούμε με εμπροσθοβαρή τρόπο τις δράσεις και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν το δυναμισμό της αγοράς εργασίας και της οικονομίας.

Συνημμένο αρχείο (.doc)

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671