ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 16/10/2014)

Γιάννης Μανιάτης : Σε ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ οι Πράξεις Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων.

ΥΠΕΚΑ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Μανιάτης : «Παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για τη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ανέπτυξε το ΥΠΕΚΑ»

Γιάννης Μανιάτης : «Παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για τη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ανέπτυξε το ΥΠΕΚΑ»

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία από τις 7 Οκτωβρίου, σε ειδικό δικτυακό τόπο του ΥΠΕΚΑ ( http://dp.ypeka.gr/) η ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν, καθώς επίσης και των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.).

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε:

«Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που εγκαινιάζουμε στο ΥΠΕΚΑ, αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ η εφαρμογή συνιστά πρότυπο διαλειτουργικότητας για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.

Δίνουμε πλέον τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει άμεση, πλήρη, λεπτομερή και ανεμπόδιστη πρόσβαση και γνώση των αποφάσεων που αφορούν Πράξεις Χαρακτηρισμού και αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

Βάζουμε γερά θεμέλια για να σπάσουμε τα δεσμά και της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας, με την διαλειτουργικότητα των συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης.

Σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, η επίτευξη αυτής της πρωτοπόρου δράσης για τα ελληνικά δεδομένα δεν κόστισε το παραμικρό στο Δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις Υπηρεσίες Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο του ΥΠΕΚΑ, όσο και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που συνεργάστηκαν στενά για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Το διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας για ένα άλλο Δημόσιο, αξιοκρατικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό, σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη, είναι ένα στοίχημα που κερδίζουμε καθημερινά.»

Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία ανάρτησης και δημοσίευσης σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος, οι πιστοποιημένοι χρήστες - υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας - να αναρτούν τις πράξεις χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογούν τα στοιχεία ταυτότητας της Διοικητικής Πράξης Χαρακτηρισμού, ούτε να εισάγουν το αρχείο της Απόφασης. Τα στοιχεία αυτά είναι ήδη καταχωρημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αντλούνται αυτόματα από το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα, ενώ ο χρήστης καλείται με απλή και φιλική διαδικασία να εισάγει μόνο το Τοπογραφικό Διάγραμμα της Πράξης.

Ο περιορισμός της «ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας και η εξοικονόμηση χρόνου εργασίας με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ανάρτησης, συντελούν τα μέγιστα ώστε το ΥΠΕΚΑ να προσφέρει στις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας και στους πολίτες μια σύγχρονη, αξιόπιστη και έγκυρη επιχειρησιακά ηλεκτρονική υπηρεσία.

- Ενημερωτικό σημείωμα για τη λειτουργία της ειδικής ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671