ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 16/10/2014)

Εκτός ρύθμισης βγαίνουν εκατοντάδες οφειλέτες εν αναμονή των 100 δόσεων.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εκτός ρύθμισης βγαίνουν εκατοντάδες οφειλέτες εν αναμονή των 100 δόσεων

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-10/15s19tameiaeisprnea-thumb-large.jpg

Εκτός ρύθμισης βγαίνουν κάθε μήνα εκατοντάδες οφειλέτες που μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν τις δόσεις τους προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Μάλιστα, η τελική ρύθμιση αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό, η οριστική διάταξη να έχει και την έγκριση της τρόικας. Ο χρόνος βέβαια πιέζει, καθώς μέσα στους τελευταίους 4 μήνες, κατά τους οποίους κυριαρχεί η πληροφορία ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, με βελτιωμένους όρους, σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις δόσεις τους, 3.292 οφειλέτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μόνο κατά τον Σεπτέμβριο, έχασαν τη ρύθμιση 940 οφειλέτες, στερώντας από τα ασφαλιστικά Ταμεία, έσοδα της τάξης των 74,9 εκατ. ευρώ. Η εκροή οφειλετών που επέλεξαν να ενταχθούν σε μία ή και στις δύο ρυθμίσεις που «τρέχουν» από τον Ιούλιο του 2013 είναι συνεχόμενη και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη συνδέεται τόσο με την πραγματική αδυναμία κάποιων να πληρώσουν, όσο και με την εν αναμονή νέα βελτιωμένη ρύθμιση με τις έως και 100 δόσεις. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, συνολικά εκτός ρύθμισης βρέθηκαν 3.292 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με οφειλές που ξεπερνούν τα 378,7 εκατ. ευρώ.

Κατά τον Σεπτέμβριο, τα έσοδα τόσο από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» όσο και από την «Πάγια», ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 17.736.412 ευρώ. Είναι προφανές ότι επιλέγουν να μην πληρώσουν κι ας κινδυνεύσουν με λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Τα οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία, ασκούνται με αργούς μεν ρυθμούς, αφορούν δε, κυρίως μεγαλοοφειλέτες.

Με βάση βέβαια, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στη ρύθμιση θα έχουν καλύτερη μεταχείριση από αυτούς που θα ενταχθούν κατευθείαν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, ενώ θα υπάρξουν αυστηρότατες κυρώσεις για όσους μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ, κατά τον προηγούμενο μήνα, ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για ποσά συνολικής οφειλής 357,03 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, το Κέντρο προχώρησε σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, για 18.662 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 1.198 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων και προχώρησε η διαδικασία για 162 κατασχέσεις ακινήτων και 17 κατασχέσεις κινητής περιουσίας. Επίσης, έγιναν 26 αναγγελίες για πλειστηριασμούς και μία αναγγελία για πτώχευση – εκκαθάριση. Ειδικά για τις περιπτώσεις που οφειλέτες απώλεσαν τη ρύθμιση, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι κινήθηκε η διαδικασία κατασχέσεων εις χείρας τρίτου, σε 3.648 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 315 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Επίσης, προχώρησε η διαδικασία για 22 κατασχέσεις ακινήτων και 6 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, όπως επίσης και 3 αναγγελίες για πλειστηριασμούς.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671