ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 15/10/2014)

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Με διατήρηση του χάσματος απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2015.

Περισσότερο οι ειδικοί εισηγητές και αγορητές της ΝΔ, και λιγότερο οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για συνειδητή προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας και οικονομικής της υπονόμευσης, ενώ υπερασπίστηκαν το προσχέδιο, με βασικό επιχείρημα την υπερκάλυψη των μέχρι σήμερα στόχων, των Προϋπολογισμών των ετών 2013 και 2014.

«Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όλοι παραδέχονται πως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση – και ο πρόεδρος του Eurogroup ζητά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ακόμα και η Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ανήκουν σε μία απομονωμένη μειοψηφία της Ευρώπης, χωρίς ίχνος πολιτικής επιρροής και με εντελώς, μυωπική ανάλυση των πραγμάτων», ανέφερε στην ομιλία της η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, «συνιστώσα της οπισθοδρόμησης».

Ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν τάσσεται υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, ή της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο όπου ήδη πραγματοποιείται η συζήτηση της Ελλάδας με τους δανειστές της. «Τι θα γίνει με τις συμφωνίες που υπάρχουν, ή αυτές που αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν;» αναρωτήθηκε.

Οι αγορητές του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησαν, τόσο τις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού, όσο και την οικονομική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης συνολικά.

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει τελειώσει το Μνημόνιο και πως «αλλάζουμε σελίδα». Όμως ο Μάριο Ντράγκι λέει ότι χωρίς ευρωπαϊκό πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αγοράσει ελληνικά πιστοποιημένα δάνεια και καλυμμένα ομόλογα – και η Κριστίν Λαγκάρντ λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα προληπτικής στήριξης», παρατήρησε ο Δ. Γελαλής, ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το προσχέδιο δεν αφιερώνεται κανένα συγκεκριμένο κονδύλι και λέει πως «θα υπάρξει αναδιάρθρωση σε εθνικό επίπεδο του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας». Δηλαδή, θα ξηλωθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα και θα δοθούν με ένα διαφορετικό τρόπο. Σε ποιο βαθμό; Υπάρχει κρυφή ατζέντα;», αναρωτήθηκε στην παρέμβασή του ο ειδικός εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γαβριήλ Αβραμίδης.

«Από έλλειμμα 15%, φτάσαμε να έχουμε έλλειμμα χαμηλότερο κατά 1,5 μονάδα από το γερμανικό και δυο μονάδες χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης – και το ΔΝΤ μας δίνει συγχαρητήρια και λέει πως πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το 2016, μέχρι τελικής εξόντωσης των πάντων», διαπίστωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ).

«Μας έβαλαν «τα δύο πόδια σ” ένα παπούτσι», όσο σε καμία χώρα τα εκατό τελευταία χρόνια, κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να πατήσετε κι εσείς πόδι για να αξιοποιήσετε αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η βουλευτής.

«Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του, Χρήστος Κατσώτης. Μόνη διέξοδος για τον λαό, είναι να παλέψει για μια κυβέρνηση που να μπορεί να προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην ανατροπή και καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης για να βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πηγή: http://www.nerit.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671