ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τετάρτη - 15/10/2014)

Δήλωση Ν. Μητράκη για τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών εξωτερικού εμπορίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Ν. Μητράκη για τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών εξωτερικού εμπορίου

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (FAC – Trade) που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη (14 – 15 Οκτωβρίου) προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε με τους ομολόγους μου την στρατηγική κατεύθυνση της Ε.Ε σε θέματα εξωτερικού εμπορίου. Κοινός στόχος η αύξηση της απασχόλησης και η ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της διαφάνειας των διαπραγματεύσεων για την καλύτερη πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Ειδικά στο θέμα της υπό συζήτηση συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (ΤΤΙΡ) τόνισα την αναγκαιότητα προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ που αποτελούν συγκριτικό μας πλεονέκτημα και κληρονομιά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης τόνισα την ανάγκη σεβασμού των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ όχι μόνο από τις τρίτες χώρες αλλά και από Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες εκτός Ε.Ε. Τέλος στο δείπνο με τον Αμερικανό ομόλογο μας Πρέσβη Michael Froman (USTR) έθεσα το θέμα ως κοινή ευρωπαϊκή προτεραιότητα. Θα ενημερώσω σχετικά την Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες.»

Από το Γραφείο Τύπου

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671