ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 15/10/2014)

Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τον αναβαλλόμενο.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τον αναβαλλόμενο

Αλλαγές στο νόμο για τον αναβαλλόμενο φόρο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, καθώς αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε από τη Βουλή ήταν σε δυσαρμονία με το θεσμικό πλαίσιο της European Banking Authority (EBA).

Όπως έχει γράψει το newmoney.gr, τις επόμενες εβδομάδες, με τροπολογία θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η ρύθμιση για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε κεφαλαιακή απαίτηση ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις από την πλευρά ΕΚΤ - ΕΒΑ.

Συγκεκριμένα, η ΕΒΑ ζητά να γίνουν οι εξής αλλαγές στις διατάξεις που ψήφισε η Βουλή:

1 Αν το Δημόσιο πληρώσει την εγγύηση (στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν καταφέρουν να συμψηφίσουν με τα κέρδη τους τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις), να το πράξει με μετρητά ή με έντοκα και όχι με ομόλογα.

2 Οι τράπεζες να κατοχυρώνονται με απευθείας απαίτηση κατά του Δημοσίου, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάρουν προβλέψεις.

3 Η διάρκεια του συμψηφισμού της φορολογικής απαίτησης να μειωθεί από την 30ετία στη 12ετία.

4 Παρά την εκτενή αναφορά στη ρύθμιση για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις, δεν έχει τηρηθεί επακριβώς η διαδικασία έγκρισης από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις θα υιοθετηθούν από την ελληνική πλευρά ώστε οι τράπεζες να προσμετρήσουν το όφελος από τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα το Δημόσιο να εξασφαλίσει ότι τα κεφάλαια του ΤΧΣ θα παραμείνουν διαθέσιμα για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671