ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθ. Πρωτ.: Δ6Α 1133668ΕΞ2014/02.10.2014

Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), στο Υπουργείο Οικονομικών, για την υλοποίηση του έργου «Περιβάλλον διαλειτουργικότητας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Δ6)

ΤΜΗΜΑ Α'

Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2

Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες : Β. Σταμούλη

Τηλέφωνο : 210 - 33.11.291

FAX : 210 - 32.30.829

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014

Αριθ. Πρωτ.: Δ6Α 1133668ΕΞ2014

ΘΕΜΑ: «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.), στο Υπουργείο Οικονομικών, για την υλοποίηση του έργου «Περιβάλλον διαλειτουργικότητας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Των άρθρων 89 και 128 του π.δ. 284/1988 (Α' 128 ) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει .

β) Του άρθρου 34 του ν. 1914/1990 (Α' 178), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2346/1995 (Α' 220) «Δαπάνες κίνησης των μετακινουμένων προσώπων με εντολή του Δημοσίου εντός και εκτός της Επικράτειας για εκτέλεση υπηρεσίας και άλλες διατάξεις» και της παρ. 22 του άρθρου 5 του ν. 2343/1995 (Α' 211) «Αναδιοργάνωση υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις».

γ) Του π.δ. 185/2009 (Α' 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο

Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας » και του π.δ. 189/2009 (Α' 221)

«Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων ».

δ) Της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012(Α'222) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.

ε) Των άρθρων 13 έως 15 του ν. 2690/1999 (Α'45) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

στ) Του άρθρου 17 του ν. 3205/2003 (Α' 297) «Μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και άλλες συναφείς διατάξεις», όπως αντικαταστάθηκε από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3833/2010 (Α' 40) «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» και του άρθρου 21 του ν. 4024/2011 (Α' 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο -βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», όπως ισχύει.

2. Το αριθ. πρωτ.: ΥΠ ΕΡΓΩΝ 0001152ΕΞ2014/15-07-2014, σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που αφορά στην ανάγκη σύστασης και συγκρότησης της Ομάδας Διοίκησης Έργου.

3. Την αριθ. πρωτ.: ΓρΓΓΠ 0001341ΕΞ2014/25-08-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περί μετακίνησης και τοποθέτησης υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και ανάθεσης καθηκόντων προϊσταμένων, λόγω επιτακτικών αναγκών.

4. Την αριθ. Δ6Α 1015213 ΕΞ2013/28-1-2013 (Β'130 και 372) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών», όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.

5. Την αριθ. ΥΠΟΙΚ 07927ΕΞ2012/24-9-2012 (Β'2574) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη»

6. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Συνιστούμε στο Υπουργείο Οικονομικών, Ομάδα Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) για την υλοποίηση του έργου «Περιβάλλον διαλειτουργικότητας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις».

Β. Συγκροτούμε την Ομάδα Διοίκησης Έργου και ορίζουμε ως μέλη αυτής και γραμματέα τους κατωτέρω υπαλλήλους, ως εξής:

α) Συντονιστής και Υπεύθυνοι

1. Απόστολο Σχίζα, υπάλληλο με βαθμό Γ', του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Πληροφορικής (Software), που υπηρετεί στην Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Υπηρεσιών Πληροφορικής - Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), ως Συντονιστή και Υπεύθυνο Έργου.

2. Μελανία Κυριακίδου, υπάλληλο με βαθμό Γ', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της ειδικότητας (ΤΕ) Διοικητικού Λογιστικού ΜΗ.Κ.Υ.Ο., που υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Στρατηγικής, Προγραμματισμού και Διαχείρισης Έργων της Γ.Γ.Π.Σ., ως Διαχειριστική Υπεύθυνη του Έργου.

3. Αναστασία Τριτάκη, υπάλληλο με βαθμό Γ', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), που υπηρετεί στην Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων (e-υπηρεσίες) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), ως Επιχειρησιακή Υπεύθυνη του Έργου.

4. Αθανάσιο Παναγόπουλο, υπάλληλο με βαθμό Δ', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, με γνωστικό αντικείμενο στα Δίκτυα Η/Υ, που υπηρετεί στην Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Υπηρεσιών Πληροφορικής - Επικοινωνιών, της Γ.Γ.Π.Σ.,ως Τεχνικό Υπεύθυνο του Έργου.

β) Μέλη

I. Από την Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Υπηρεσιών Πληροφορικής - Επικοινωνιών της Γ.Γ.Π.Σ.

1. Αθανάσιο Μακρόπουλο, υπάλληλο με βαθμό Β', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της ειδικότητας (ΠΕ) Πληροφορικής, Προϊστάμενο του Τμήματος Α'- Παραγωγικής Λειτουργίας Εφαρμογών της Διεύθυνσης Παραγωγικής Λειτουργίας Συστημάτων, Εκτυπώσεων και Λειτουργικής Υποστήριξης, ως μέλος.

2. Ευάγγελο Ζάννη, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), Προϊστάμενο του Τμήματος Γ'- Λειτουργικής Μέριμνας και Διαχείρισης Υλικών της Διεύθυνσης Παραγωγικής Λειτουργίας Συστημάτων, Εκτυπώσεων και Λειτουργικής Υποστήριξης, ως μέλος.

3. Λεωνίδα Μπογιατζή, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), Προϊστάμενο του Τμήματος Α'- Ανάπτυξης Εφαρμογών της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών, ως μέλος.

4. Παρασκευή Γκόλιου, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

5. Θεόδωρο Πράττη, υπάλληλο με βαθμό Γ', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

6. Δημήτριο Καλομενόπουλο, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Πληροφορικής (Software), ως μέλος.

7. Λάζαρο Μήτση, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Μηχανικών Η/Υ (Hardware), ως μέλος.

8. Δήμητρα Ράπτη, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Πληροφορικής (Software), ως μέλος.

9. Γεώργιο Παπαργύρη, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

10. Βασιλική Τζοβλά, υπάλληλο με βαθμό Ε', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με γνωστικό αντικείμενο στον Προγραμματισμό Λογισμικού Συστήματος, ως μέλος.

ΙΙ.Από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-εφαρμογές) της Γ.Γ.Δ.Ε.

11. Αγγελική Λυκούδη, υπάλληλο με βαθμό Β' του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, ως μέλος.

12. Ιωάννη Μαυροειδή, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

13. Μοσχούλα Τουρλίδου, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

14. Αικατερίνη Ανδρούτσου, υπάλληλο με βαθμό Δ', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της ειδικότητας (ΔΕ) Χειριστών Μηχανών Προπαρασκευής Δεδομένων, ως μέλος.

15. Γρηγόριο Κρασοπουλάκο, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

16. Γραμματική Τσερεμέγκλη, υπάλληλο με βαθμό Δ', του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Πληροφορικής (Software), ως μέλος.

17. Παναγιώτη Μαυρίδη, υπάλληλο με βαθμό Ε', του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ (Software), ως μέλος.

γ. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Διοίκησης Έργου θα εκτελεί το μέλος που θα ορίσει ο Συντονιστής αυτής.

Γ. α) Την συνολική εποπτεία και τον έλεγχο του έργου έχει ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

β) Έργο της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) είναι:

1) Η διοίκηση, η διαχείριση και ο συντονισμός όλων των ενεργειών και των δράσεων που αφορούν στην ανάπτυξη του λογισμικού εφαρμογών και στην τεχνολογική υποδομή διάθεσης Ψηφιακών Υπηρεσιών του Πληροφοριακού Συστήματος «Περιβάλλον διαλειτουργικότητας στην Γ.Γ.Π.Σ. για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις»,

2) ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση του τρόπου μετάβασης στο νέο περιβάλλον εργασίας και η υποστήριξη της λειτουργίας της τεχνολογικής υποδομής του Ο.Π.Σ. «Περιβάλλον διαλειτουργικότητας στην Γ.Γ.Π.Σ. για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις», για την ένταξη του έργου σε παραγωγική λειτουργία,

3) η διερεύνηση των απαιτήσεων του έργου ως προς επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα υλοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις,

4) η συνεργασία με τους κατά περίπτωση εξωτερικούς συνεργάτες με τους οποίους η Γ.Γ.Π.Σ έχει ήδη ή πρόκειται να συμβληθεί για τις ανάγκες του έργου, τις εργασίες των οποίων υποχρεούται να παρακολουθεί,

5) η συνεργασία με Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας που συγκροτούνται και λειτουργούν στην Γ.Γ.Π.Σ, καθώς και με αντίστοιχες Ομάδες ή Υπηρεσίες άλλων Δημόσιων / Ιδιωτικών Φορέων και Οργανισμών, με αντικείμενο την υλοποίηση έργων διαλειτουργικότητας, υποχρεούμενη, ιδίως, να συνδράμει, με την μελέτη και την υποβολή σχετικών προτάσεων, τις Επιτροπές και Ομάδες, με αντικείμενο απασχόλησης την διαλειτουργικότητα των συστημάτων και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πληροφοριών, εσωτερικά, στο χώρο ευθύνης του Υπουργείου και στο εξωτερικό περιβάλλον,

6) η στενή συνεργασία με τη Διοίκηση και τα αρμόδια στελέχη, σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο, για τον κεντρικό χειρισμό, τον συντονισμό και την προώθηση των δράσεων διαλειτουργικότητας, εξωτερικά, με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και, εσωτερικά στα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα (Ο.Π.Σ.) της Γ.Γ.Π.Σ., που προσφέρονται ήδη ή πρόκειται να προσφερθούν.

Στα πλαίσια του έργου της, η Ομάδα Διοίκησης Έργου θα διενεργεί εβδομαδιαίες εσωτερικές συνεδριάσεις για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων και την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για την διαχείριση του έργου.

γ) Έργο του Συντονιστή και Υπεύθυνου του έργου είναι:

1) Ο συντονισμός του συνόλου των δράσεων, των αλλαγών και των πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών), σχετικά με το έργο,

2) ο συντονισμός των ενεργειών για την υλοποίηση και λειτουργία των δράσεων διαλειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ., των σχετικών με το έργο,

3) η συνεργασία με την Συντονιστική Ομάδα Έργων, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Υπηρεσιών Πληροφορικής- Επικοινωνιών της Γ.Γ.Π.Σ., τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και την Γραμματεία Υποστήριξης των Έργων της Γ.Γ.Π.Σ.

4) η ευθύνη για την κατανομή των ανθρώπινων πόρων στις επιμέρους δράσεις για την προώθηση της υλοποίησης του έργου,

5) η ευθύνη για την λειτουργία και την επίλυση εσωτερικών προβλημάτων των επιμέρους δράσεων,

6) η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των δράσεων,

7) η μέριμνα για την διαλειτουργικότητα μεταξύ των έργων στην Γ.Γ.Π.Σ,

8) η αποφυγή επικαλύψεων και η επίτευξη συνεργιών μεταξύ των δράσεων του έργου,

9) η ενημέρωση για τα οφέλη από την λειτουργία του έργου,

10) η οργάνωση και η παρακολούθηση της εκτέλεσης του πλάνου εκπαίδευσης των διαχειριστών και των χρηστών του έργου,

11) η μετάβαση των δράσεων του έργου σε παραγωγική λειτουργία.

Ο συντονισμός, η κατανομή επιμέρους εργασιών, ο έλεγχος και η παρακολούθηση της πορείας των εργασιών της Ο.Δ.Ε., καθώς και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου εταιρείας, ασκείται από τον Υπεύθυνο του Έργου, ύστερα από ενημέρωση, συνεννόηση και έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

δ) Έργο του Τεχνικού Υπευθύνου είναι:

1) Ο συντονισμός της ανάλυσης και της καταγραφής των τεχνικών απαιτήσεων, η ορθή υλοποίηση αυτών, καθώς και η επιμέλεια για την αποφυγή τυχόν επικαλύψεων,

2) η παρακολούθηση της υλοποίησης του τεχνικού πλάνου του έργου,

3) η συμβουλή για τα κατάλληλα ποιοτικά κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν και η παρακολούθηση των διαδικασιών ελέγχου ποιότητας για τα παραγόμενα προϊόντα,

4) η διασφάλιση ότι χρησιμοποιούνται όλα τα τεχνικά πρότυπα που έχουν επιλεγεί,

5) η παροχή καθοδήγησης στα τεχνικά πρότυπα σε όλο το προσωπικό που απασχολείται στο έργο,

6) η διασφάλιση ότι οποιαδήποτε απαίτηση για αλλαγή δεν επηρεάζει την διαλειτουργικότητα και την συνοχή του έργου.

ε) Έργο του Διαχειριστικού Υπεύθυνου είναι:

1) Η ευθύνη για την εξεύρεση και την παρακολούθηση της ορθής διαχείρισης πόρων,

2) η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και των χρηματορροών,

3) η συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου,

4) η τήρηση των υποχρεώσεων της Γ.Γ.Π.Σ. προς τις αρχές χρηματοδότησης.

στ) Έργο του Επιχειρησιακού Υπεύθυνου είναι:

1) Ο συντονισμός της ορθής καταγραφής των επιχειρησιακών απαιτήσεων, των επικαλύψεων μεταξύ των επιμέρους δράσεων, ο έλεγχος της ορθής υλοποίησης, η διαχείριση αλλαγών απαιτήσεων, καθώς και η συνεργασία με τους χρήστες του έργου,

2) η καταγραφή και η επεξήγηση των απαιτήσεων των εφαρμογών του συστήματος,

3) η παρακολούθηση και η αναφορά κάθε προβλήματος χρηστών που προκύπτει κατά την ανάπτυξη του συστήματος,

4) η διασφάλιση ότι οι απαιτήσεις των χρηστών είναι κατανοητές και συμφωνούν με τις απαιτήσεις των εφαρμογών,

5) η διασφάλιση ότι όλες οι απαιτήσεις των χρηστών σε δεδομένα έχουν ληφθεί υπόψη στην ανάλυση του συστήματος,

6) η συμμετοχή σε όλες τις αναφορές όλων των σταδίων του έργου και στις αξιολογήσεις προόδου αυτού,

7) η διασφάλιση ότι οι συνέπειες κάθε απαίτησης για αλλαγή γίνονται κατανοητές και αποδεκτές από τους χρήστες.

ζ) Έργο των μελών της Ο.Δ.Ε. είναι:

Τα μέλη της Ο.Δ.Ε. συνεπικουρούν τον Συντονιστή και Υπεύθυνο του Έργου σε θέματα παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του έργου και της καθημερινής λειτουργίας των εργασιών (day to day run) και μεριμνούν για την ενημέρωση και πληροφόρηση των εμπλεκομένων και των επιμέρους δράσεων, σε θέματα τεχνικής και λειτουργικής φύσης και για αποφάσεις σχετικές με το Εργο.

Δ. Για την εύρυθμη εκτέλεση του έργου και τον επιτυχή συντονισμό των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την υλοποίησή του, συντάσσονται από την Ο.Δ.Ε. μηνιαίες εκθέσεις προόδου, οι οποίες θα υποβάλλονται στον Γενικό Γραμματέα της Γ.Γ.Π.Σ., μέσω της Συντονιστικής Ομάδας Έργων.

Ε. Η Ο.Δ.Ε. θα λειτουργεί στο κατάστημα της Γ.Γ.Π.Σ., επί των οδών Φανδρή 1 και Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο, θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης μέχρι την λήξη της ολοκλήρωσης ένταξης του συστήματος σε παραγωγική λειτουργία.

ΣΤ. Με την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει οποιαδήποτε προηγούμενη σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται Ομάδα με το ίδιο έργο.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ                                   Ακριβές Αντίγραφο

Γεώργιος Μαυραγάνης               Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671