ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 16/09/2014)

Εν αναμονή των διορθώσεων του ΕΝΦΙΑ χιλιάδες φορολογούμενοι.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Εν αναμονή των διορθώσεων του ΕΝΦΙΑ χιλιάδες φορολογούμενοι

Εν αναμονή των διορθώσεων και των εκπτώσεων που προβλέπει η τελευταία τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις είναι σημαντικές και φτάνουν έως και το 98%, κυρίως για τις περιοχές που είναι εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα, καλλιεργήσιμη έκταση 7 στρεμμάτων στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η αξία των οποίων ειχε υπολογιστεί στα 851.000 ευρω, κοστολογούνται πλέον στα 98 χιλιάδες ευρώ με αντίστοιχη μείωση και του ΕΝΦΙΑ.

Οι κατάλογοι με τις τιμές και τις περιοχές, όπου θα γίνουν οι διορθώσεις βρίσκονται ήδη στην αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και απο την ερχόμενη Δευτέρα τα νέα εκκαθαριστικά θα αναρτώνται στο Taxisnet.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καταρχήν οι διορθώσεις στις τιμές ζώνης των οικοπέδων σε περίπου 4.000 οικισμούς, ενώ τον επόμενο μήνα το σύστημα θα είναι έτοιμο να υπολογίσει τις εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα, άτομα με αναπηρία και όσους έχουν έχουν κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων άρχισε σταδιακά χθες Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στο http://www.gsis.gr/ και αφού συνδεθούν στο λογαριασμό τους, να μπουν στην ενότητα «Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης». Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Επίσης μπορούν μέσω της εφαρμογής του Ε9 να τυπώσουν την περιουσιακή κατάσταση, την ειδοποίηση πληρωμής και την εκκαθάριση.

Πηγή: http://www.nerit.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671