ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 16/09/2014)

Από Δεκέμβριο οι επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Από Δεκέμβριο οι επιστροφές φόρου εισοδήματος

Από τον Αύγουστο για τα Χριστούγεννα μετατίθεται η επιστροφή του φόρου εισοδήματος στους φορολογούμενους που έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Σύμφωνα με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ "σε ομηρία διαρκείας από την Εφορία θα παραμείνουν χιλιάδες φορολογούμενοι, που έλπιζαν ότι θα πάρουν εγκαίρως την επιστροφή φόρου που δικαιούνται. Οι διασταυρώσεις για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία διακόπηκαν λόγω του «ξαφνικού θανάτου» που υπέστη η ηλεκτρονική εφαρμογή. «Απαιτείται υπομονή», απαντούν οι ΔΟΥ στους πολίτες που διαμαρτύρονται για τα λεφτά τους, ενώ ταυτόχρονα βασανίζονται και από τον ΕΝΦΙΑ".

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να είχαν ήδη τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ωστόσο αυτό δεν γίνεται εφικτό, καθώς οι απανωτές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ φαίνεται πως επηρέασαν το σύστημα εκκαθάρισης και επιστροφής φόρου εισοδήματος. Το σύστημα αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και οι επιστροφές φόρου θα γίνουν ύστερα από τρεις με τέσσερις μήνες, δηλαδή κοντά στα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται πως το "πάγωμα" στην επιστροφή φόρου αφορά όχι μόνο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες αλλά και συνταξιούχους και μισθωτούς. Κι αυτό ενώ στην περίπτωση των τελευταίων, την ευθύνη για τις ασφαλιστικές εισφορές την έχουν οι εργοδότες και λογικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος καθυστέρησης.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671