ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 15/09/2014)

O ΕΝΦΙΑ «πλήγωσε» τα έσοδα του Αυγούστου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

O ΕΝΦΙΑ «πλήγωσε» τα έσοδα του Αυγούστου

Η μετάθεση της προθεσμίας πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά έναν μήνα «εξαφάνισε» την υπέρβαση που είχε παρατηρηθεί τον Ιούλιο στο σκέλος των εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, τα έσοδα εμφάνισαν υστέρηση κατά 325 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.

Τις χαμηλότερες επιδόσεις έναντι της περυσινής χρονιάς -παρά τα υψηλότερα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ φορολογικά έσοδα σε σχέση με πέρυσι- αποδόθηκαν από τον Χρήστο Σταϊκούρα σε δύο λόγους:

• Πέρυσι, μεταφέρθηκαν, ήδη από τον Ιούλιο, αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (Securities Market Programme – SMPs), ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τα έσοδα.

• Πέρυσι, οι επιστροφές φόρων ήταν 45% χαμηλότερες από την αντίστοιχη εφετινή περίοδο, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα των εσόδων. «Ενώ και οι όποιες, μικρές, αποκλίσεις από τους εφετινούς στόχους οφείλονται, κυρίως, στην παράταση καταβολής των δόσεων του φόρου ακίνητης περιουσίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί, θα έπρεπε να έχουν ήδη εισπραχθεί 2 δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, συνολικού εκτιμώμενου ύψους 884 εκατ. ευρώ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Αφαιρώντας αυτά τα ποσά από τους στόχους, προκύπτει σημαντικά καλύτερη επίδοση στο σκέλος των εσόδων.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671