ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 12/09/2014)

«Να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων» η θέση Χαρδούβελη προς Ντράγκι.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

«Να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων» η θέση Χαρδούβελη προς Ντράγκι

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Την ξεκάθαρη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει οριστικά ο κύκλος των Μνημονίων μετέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μ. Ντράγκι.

Σε συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο πριν την συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup την Παρασκευή, ο κ. Χαρδούβελης κατέστησε σαφές στον κ. Ντράγκι ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Αθήνα στις πιέσεις της ΕΚΤ για την υιοθέτηση νέου προγράμματος. Ο κ. Ντράγκι έχει θέσει το θέμα της παραμονής της Ελλάδας υπό αυστηρή εποπτεία στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος, ώστε να συνεχίσει η ΕΚΤ την παροχή ρευστότητας με εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αναγκασμένη να διακόψει την παροχή ρευστότητας, καθώς τα ελληνικά ομόλογα είναι χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Πέραν αυτών, ο κ. Χαρδούβελης συζήτησε με τον κ. Ντράγκι και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο των stress test που διεξάγονται από την ΕΚΤ, καθώς και το ζήτημα της νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671