ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τρίτη - 09/09/2014)

Πρόεδρος του ΣΕΒ: «Δεν πρέπει να έχουμε πισωγυρίσματα».

ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών

Ξενοφώντος 5

Τ.Κ. 105 57 Αθήνα

Τηλ. 211 5006 000

Fax. 210 322 2929

info@sev.org.gr

9/9/2014

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια,

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Ο κ. Φέσσας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στα Η.Μ.Ε μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια:

« Δημοσιογράφος: Σήμερα εάν δεν απατώμαι καταθέσατε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Θέλω επιγραμματικά να μου πείτε ποιες είναι αυτές και πως αντέδρασε ο Πρόεδρος στις προτάσεις που καταθέσατε.

Πρόεδρος ΣΕΒ: Καταρχάς καταθέσαμε κάποιες ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί και στην Κυβέρνηση και που αφορούν θέματα όπως είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων, η βιομηχανική πολιτική, ο κοινωνικός διάλογος. Αλλά το πιο βασικό στο οποίο νομίζω ότι συμφωνούμε με τον Πρόεδρο είναι ότι χρειάζεται σταθερότητα, ένα πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Με συναίνεση, συμφωνία κοινωνική συνοχή και βασική λογική ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

*Επισυνάπτεται ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο:

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΕΣΣΑ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

9.9.2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα σας. Σας κάλεσα για να έχω μια ενημέρωση, τι κάνει ο κλάδος…

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Δείχνει ότι σταθεροποιείται η οικονομία. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά. Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα, 4-5 χρόνια πηγαίναμε όλο προς τα κάτω και τώρα σιγά-σιγά σταθεροποιείται και φαίνεται ότι θα ανακάμψει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό είναι καλό μήνυμα.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Βέβαια δεν πρέπει να έχουμε πισωγυρίσματα, πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα και μια ομόνοια και ομοψυχία, ούτως ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει, πού πρέπει να πάμε, για να μπορέσουμε με συνεργασία, με συνεννόηση και με συναίνεση να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η βιομηχανική παραγωγή;

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Η βιομηχανική παραγωγή είναι σταθερή χαμηλά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν λέτε χαμηλά συγκρινόμενη με;

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Συγκρινόμενη τόσο με το παρελθόν όσο και με τους μέσους όρους της Ευρώπης. Έχουμε δυστυχώς σαν ποσοστό της βιομηχανίας αρκετά χαμηλότερο από την Ευρώπη, γύρω στο 9%, και ο στόχος της Ευρώπης να φανταστείτε τώρα είναι γύρω στο 14, πάει στο 20% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μέχρι το 2020.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διάβαζα στις γερμανικές εφημερίδες τον εκπληκτικό αριθμό των 101 δισεκατομμυρίων εξαγωγών των γερμανικών βιομηχανικών προϊόντων.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Είναι κατ’ εξοχήν εξαγωγική χώρα η Γερμανία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και το 50% σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Το 50% του συνόλου των εξαγωγών. Βέβαια, είναι η ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρώπης. Και νομίζω ότι έχουμε και εμείς περιθώρια να πάρουμε μέρος αυτής της γερμανικής εμπειρίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στις εξαγωγές τι έχουμε;

Θ.ΦΕΣΣΑΣ: Οι εξαγωγές έχουν σταθεροποιηθεί. Έχουμε μια ελάχιστη πτώση σε σχέση με πέρυσι και τώρα αυτό είναι το στοίχημα: να είμαστε μια χώρα παραγωγής και εξαγωγών και όχι εισαγωγών και κατανάλωσης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ σωστά.-

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671