ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αρ.Πρωτ.: 8916 /Κ.Υ./02.09.2014

Τροποποίηση της με αριθ. 14025/10-10-2013//Κ.Υ. Απόφασης «Ανασύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τη μελέτη και αξιολόγηση πληροφοριών, που σχετίζονται με την άσκηση του έργου και της αποστολής του Σ.Δ.Ο.Ε. (πρώην ΥΠ.Ε.Ε.) και καθορισμός της λειτουργίας αυτής».

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Σ.Δ.Ο.Ε.)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Δ1)

TMHMA A' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Αλκίφρονος 92 & Πειραιώς 207

Τ. Κώδικας: 118 53 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες: Κ,Ζαχαρίου

Τηλέφωνο: 210-3401037

FAX: 210-3411022

Αθήνα:02-09- 2014

Αρ.Πρωτ.: 8916 /Κ.Υ.

ΑΔΑ: 7Τ0ΥΗ-ΡΧΘ

ΘΕΜΑ : Τροποποίηση της με αριθ. 14025/10-10-2013//Κ.Υ. Απόφασης «Ανασύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τη μελέτη και αξιολόγηση πληροφοριών, που σχετίζονται με την άσκηση του έργου και της αποστολής του Σ.Δ.Ο.Ε. (πρώην ΥΠ.Ε.Ε.) και καθορισμός της λειτουργίας αυτής».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις :

α) Των άρθρων 89 και 128 του Π.Δ.284/88 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» (ΦΕΚ 128 Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Του Π.Δ. 185/2009 (ΦΕΚ 213 Α') «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής».

γ) Του Π.Δ.85/2005 (ΦΕΚ 122 Α') «Οργάνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

δ) Του άρθρου 30 του Ν.3296/2004 (ΦΕΚ 253 Α') «Φορολογία Εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικοί έλεγχοι και άλλες διατάξεις».

ε) Το άρθρο 88 του Ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α') «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

στ) Του άρθρου 19 του Ν.1599/1986 «Σχέσεις Κράτους - Πολίτη καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 75 Α'), όπως τροποποιήθηκε και κωδικοποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45 Α').

ζ) Του άρθρου 34 του Ν.1914/1990 (ΦΕΚ 178 Α'), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2346/1995 (ΦΕΚ 220 Α').

2. Του άρθρου 2 παρ. 3 & 4 Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66Α/31-03-2011), την υπ.αρ. Α.Υ.Ο.- 10536/ΔΙΟΕ291/10-03-2006 με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες και η εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς, στο Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, στον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., στον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στον Ειδικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων, στον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στον Ειδικό Γραμματέα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων, στον Προϊστάμενο της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στους Προϊσταμένους Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της Απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

4. Μετακινήσεις- συνταξιοδοτήσεις μελών Γραμματείας Υποστήριξης της Επιτροπής.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Τροποποιούμε την υπ.αριθμ.14025/Κ.Υ./10-10-2013 Απόφαση «Ανασύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τη μελέτη και αξιολόγηση πληροφοριών, που σχετίζονται με την άσκηση του έργου και της αποστολής του Σ.Δ.Ο.Ε. (πρώην ΥΠ.Ε.Ε.) και καθορισμός της λειτουργίας αυτής» και ορίζουμε τα μέλη αυτής, ως εξής:

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας (Κ.Υ.) του Σ.Δ.Ο.Ε. ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της ίδιας Διεύθυνσης.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας (Κ.Υ.) του Σ.Δ.Ο.Ε., ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της ίδιας Διεύθυνσης.

3. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Κεντρικής Υπηρεσίας (Κ.Υ.) του Σ.Δ.Ο.Ε., ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της ίδιας Διεύθυνσης.

4. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε., ως μέλος, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Α’ Υποδιεύθυνσης αυτής.

5. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Δ/νσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών (Ε.Δ.Ε.Υ.Α), ως μέλος, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Β’ Υποδιεύθυνσης αυτής.

Ως εισηγητές ορίζονται τα ως άνω υπό αρίθμηση 1 έως και 5 μέλη.

Β. Τη Γραμματεία Υποστήριξης της Επιτροπής, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και

καθοδήγηση του Προϊστάμενου της (Δ2) Δ/νσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κ.Υ. Σ.Δ.Ο.Ε., ή του νόμιμου αναπληρωτή Προϊστάμενου της ίδιας Δ/νσης, αποτελούν οι παρακάτω:

1. Δούρος Χρήστος, ΤΕ Εφοριακών, ως υπεύθυνος Γραμματείας Υποστήριξης.

2. Παπανδρέου Αλεξάνδρα, ΠΕ Εφοριακών.

3. Διαμαντόπουλος Γεώργιος, ΤΕ Πληροφορικής.

4. Ψυχάρη Γεωργία, ΔΕ Εφοριακών .

Γ. Έργο της επιτροπής αυτής είναι :

1. Η εξέταση του περιεχομένου κάθε πληροφορίας, που με οποιοδήποτε τρόπο (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, τηλεφωνικά ή προφορικά) περιέρχεται σ' αυτή.

2. Η αξιολόγηση των πληροφοριών που αναφέρονται σε διάπραξη φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, απάτης και γενικότερα παραβάσεων, η διερεύνηση των οποίων εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε. Οι λοιπές πληροφορίες που αναφέρονται σε αρμοδιότητες άλλων Υπηρεσιών, θα διαβιβάζονται άμεσα σ' αυτές.

3. Η αξιολόγηση του περιεχομένου κάθε πληροφορίας συνίσταται στο χαρακτηρισμό της πληροφορίας από πλευράς ενδιαφέροντος, εμπιστευτικότητας αλλά και αμεσότητας δράσης, ειδικότερα :

i. Ως προς το ενδιαφέρον :

- Χωρίς ενδιαφέρον (βαθμός ενδιαφέροντος) 0

Τίθεται με απόφαση της Επιτροπής στο αρχείο

- Απλή μικρού ενδιαφέροντος (βαθμός ενδιαφέροντος) 1

Τίθεται σε προσωρινό αρχείο μέχρι να διερευνηθούν οι σημαντικότερες

ή διαβιβάζονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ή Τελωνεία

- Ενδιαφέρουσα - σημαντική (βαθμός ενδιαφέροντος) 2

Εντάσσεται για περαιτέρω διερεύνηση στον προγραμματισμό δράσης της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης

- Πολύ ενδιαφέρουσα - εξόχως σημαντική (βαθμός ενδιαφέροντος) 3 Διαβιβάζεται για άμεση και κατά προτεραιότητα έκδοση εντολής ελέγχου

- Ειδικού χειρισμού (βαθμός ενδιαφέροντος) 4

Οι άμεσες ενέργειες αποφασίζονται αφότου τεθούν άμεσα υπόψη και του

Ειδικού Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε. οι προτάσεις της Επιτροπής

ii . Ως προς την εμπιστευτικότητα:

- Απλή

- Εμπιστευτική

iii. Ως προς το επείγον των ενεργειών:

- Κοινή : Ένταξη στον προγραμματισμό δράσης της αρμόδιας Περιφερειακής Δ/νσης (κατόπιν γνωμοδότησης της επιτροπής), με συγκεκριμένη όμως ημερομηνία υλοποίησης.

- Επείγουσα : Άμεση ενέργεια (έκδοση εντολής ελέγχου), με τη λήψη πληροφοριακού δελτίου.

- Εξαιρετικώς επείγουσα : Η πληροφορία, με τη λήψη και κατόπιν έγκρισης του Προέδρου της Επιτροπής, διαβιβάζεται άμεσα για ενέργεια. Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής ενημερώνονται στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της.

Δ. Καθήκοντα Γραμματείας

Στα καθήκοντα υπευθύνου της Γραμματείας και των μελών περιλαμβάνονται εκτός των αμιγών καθηκόντων γραμματειακής υποστήριξης και τα εξής :

- Λήψη των πληροφοριών, που υποβάλλονται με οποιοδήποτε τρόπο (προφορικά, εγγράφως, ηλεκτρονικά ).

- Καταχώρηση των καταγγελιών - πληροφοριών μετά την αξιολόγηση της επιτροπής σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η αναζήτησή τους με διάφορα κριτήρια και αποστολή τους στις αρμόδιες για έλεγχο Περιφερειακές Δ/νσεις.

- Διαβίβαση σε φωτοαντίγραφα, μετά το πέρας κάθε συνεδρίασης της Επιτροπής, του πρακτικού συνεδρίασης επιτροπής αξιολόγησης και των καταγγελιών στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς ενημέρωση, σύμφωνα με το αρθ.2 παρ.4 Ν.3943/2011 ΦΕΚ 66Α/31-03-2011. Στο παραπάνω πρακτικό συνυπογράφει και ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος με την ένδειξη ότι έλαβε γνώση.

Ε. Η Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά καθημερινά και εκτάκτως οσάκις παρίσταται επείγουσα,

κατά την κρίση του Πρόεδρου της, υπηρεσιακή ανάγκη εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών.

ΣΤ. Στις Περιφερειακές Δ/νσεις οι πληροφορίες ή καταγγελίες που περιέρχονται με οποιονδήποτε τρόπο απ' ευθείας σε αυτές και αφορούν τη χωρική τους αρμοδιότητα, αξιολογούνται άμεσα ως προς το ενδιαφέρον, την εμπιστευτικότητα και το επείγον των ενεργειών, κατά τα διαλαμβανόμενα στην περίπτωση Γ, από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Δ/νσης, τον αναπληρωτή του και τον αρμόδιο υποδιευθυντή ή τον προϊστάμενο δικαστικού όπου δεν υπάρχει Υποδιεύθυνση. Αν απαιτείται ειδικός χειρισμός ζητείται η συνεργασία των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας, κατά λόγο αρμοδιότητας. Αν αφορά σε χωρική αρμοδιότητα άλλης Περιφερειακής Δ/νσης διαβιβάζεται άμεσα χωρίς αξιολόγηση στη Δ/νση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων (Δ2) της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Αν κατά την αξιολόγηση κριθεί ότι πληροφορία ή καταγγελία είναι γενικότερου ενδιαφέροντος ή περιγράφονται ασυνήθιστες μέθοδοι διάπραξης αδικημάτων ή απαιτείται συντονισμός ενεργειών ή σύμπραξη άλλων υπηρεσιών, αντίγραφό της με αξιολόγηση διαβιβάζεται, το συντομότερο δυνατό στις Δ/νσεις Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων (Δ2) και Ειδικών Υποθέσεων (Δ3) της Κεντρικής Υπηρεσίας, κατά λόγο αρμοδιότητας.

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις υποχρεούνται στις περιπτώσεις που θα τους ζητηθεί, να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια Διεύθυνση της Κεντρικής Υπηρεσίας για τις ενέργειές τους και την αποστολή των αποτελεσμάτων ελέγχου.

Η παρούσα ισχύει μέχρι τροποποίησης ή ανάκλησής της.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                          Ο Προϊστάμενος Διοικ.Μέριμνας

Ο Ειδικός Γραμματέας                                     Ιωάννης Πρωτοψάλτης

Στυλιανός Στασινόπουλος

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671