ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 01/09/2014)

«Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές».

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

«Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές»

Στόχος της Ελλάδας, είναι να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της με χαμηλότερα επιτόκια ή με μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη του στους New York Times.

«Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά είναι επίσης πολύ μακροπρόθεσμο, έτσι μπορεί να εξυπηρετηθεί εύκολα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει προσφυγή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με μία νέα έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες, την τρίτη φορά που θα αναζητήσει κεφάλαια μετά από τέσσερα χρόνια που οι αγορές ήταν ουσιαστικά κλειστές για την Ελλάδα.

Για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ότι έχουν γίνει οι περισσότερες, ενώ σημείωσε ότι η τρόικα «έχει κίνητρο να μας επιτρέψει να αφήσουμε την οικονομία να αναπτυχθεί, επειδή τότε θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας».

Οι ελπίδες του κ. Χαρδούβελη να βγάλει την Ελλάδα από την καταστροφική ύφεσή της έχουν αυξηθεί από τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Έλληνες είναι υπερφορολογημένοι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να προηγηθεί η ανάπτυξη πριν την ανακούφιση από τη φορολογία.

Πιθανόν, όμως, θα υπάρξουν ενέργειες για να αμβλυνθούν κάποιες «ακραίες καταστάσεις» – όπως στην περίπτωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου υπήρξε υστέρηση των εσόδων έναντι του στόχου, ενώ αυτός είχε αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον, επειδή οι Έλληνες στράφηκαν στην καύση ξύλων για τη θέρμανση των σπιτιών τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: http://www.nerit.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671