ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 29/08/2014)

Φρένο σε πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Φρένο σε πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας

«Φρένο» βάζει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας να πλειστηριάζονται, από το 2015, τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας». Παράλληλα, όπως επισήμανε ο συγκεκριμένος παράγοντας, «θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες».

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δεν συζητήθηκε οτιδήποτε σχετικό με πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (γνωστό ως μίνι ποσοτική χαλάρωση), αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την αγορά από την ΕΚΤ ενυπόθηκων τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ABS) έχει στόχο την αναχαίτιση του πολύ χαμηλού πληθωρισμού και την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, καθώς η ΕΚΤ προσδοκά ότι σημαντικό μέρος της ρευστότητας θα διοχετευθεί στη συνέχεια από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.

Κατά τη δίωρη συνάντηση, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τέθηκε το θέμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671