ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 29/08/2014)

Θετικές προβλέψεις για καταθέσεις, «κόκκινα» δάνεια.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θετικές προβλέψεις για καταθέσεις, «κόκκινα» δάνεια

Θετική εμφανίζεται σε ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες και η HSBC. Σύμφωνα με την ανάλυση της τράπεζας τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου θα αποτυπώσουν τη βελτίωση στο μέτωπο των καταθέσεων, των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και των λειτουργικών δαπανών.

Στην αντίπερα όχθη, αρνητικά επηρεάζει η συνεχιζόμενη απομόχλευση, δηλαδή η μείωση των υπολοίπων δανείων, που προκαλεί πίεση στα έσοδα των τραπεζών.

Η HSBC εκτιμά ότι οι εγχώριες τράπεζες θα ενισχύσουν το απόθεμα προβλέψεων για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενόψει του stress test της ΕΚΤ. Ωστόσο, η HSBC επισημαίνει ότι παρά τη βελτίωση της θεμελιώδους εικόνας του κλάδου οι τράπεζες θα εμφανίσουν ζημίες, με εξαίρεση την Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη, επωφελούμενη και από τη θυγατρική της στην Τουρκία.

Αναλυτικότερα, η HSBC εκτιμά πως οι συνολικές ζημίες του κλάδου θα περιοριστούν κατά 9% και θα διαμορφωθούν στα 335 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους τράπεζες εκτιμά ότι η Alpha Bank θα εμφανίσει ζημίες ύψους 60 εκατ. ευρώ, η Eurobank ζημίες ύψους 200 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα εμφανίσει ζημίες ύψους 155 εκατ. ευρώ. Για την Εθνική Τράπεζα προβλέπεται ότι το δεύτερο τρίμηνο θα κλείσει με κέρδη –σε επίπεδο ομίλου– ύψους 79 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την HSBC, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, η προσοχή της αγοράς είναι εστιασμένη στους επερχόμενους ελέγχους της ΕΚΤ (AQR και stress tests). Η τρέχουσα πορεία των τιμών των μετοχών, επισημαίνεται, επηρεάζεται από τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα πιθανά αποτελέσματα του stress test και την ανησυχία για το εάν θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες επιπλέον κεφάλαια. Θεωρεί ότι το θέμα του stress test βραχυπρόθεσμα θα εξακολουθήσει να επηρεάζει τις μετοχές του κλάδου. Συμπερασματικά η HSBC επισημαίνει ότι παρά τους όποιους κινδύνους προέρχονται από το stress test οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ανέπαφες, στηριζόμενες στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671