ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 29/08/2014)

Ράις: Τέλη Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα, χωρίς Τόμσεν στο Παρίσι.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ράις: Τέλη Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα, χωρίς Τόμσεν στο Παρίσι

«Πρόλογος» της πλήρους αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα είναι οι συναντήσεις μεταξύ ελλήνων υπουργών και της τρόικα στο Παρίσι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Στη γαλλική πρωτεύουσα, το ΔΝΤ θα εκπροσωπηθεί από «επιλεγμένη ομάδα» στελεχών, χωρίς όμως τη συμμετοχή του Πόουλ Τόμσεν. Στην ενημέρωση κυριάρχησε πάντως η επίσημη έρευνα σε βάρος της Κριστίν Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί.

«Πρόλογος» της πλήρους αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα είναι οι συναντήσεις μεταξύ ελλήνων υπουργών και της τρόικα στο Παρίσι, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως οι συναντήσεις εκτός ελληνικού εδάφους, στο Παρίσι, συμφωνήθηκαν κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημείωσε πως η «πλήρης αποστολή» αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα για την αξιολόγηση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο Παρίσι, το ΔΝΤ θα εκπροσωπηθεί από «επιλεγμένη ομάδα» στελεχών, χωρίς όμως τη συμμετοχή του Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος έχει αναλάβει «πληθώρα υποχρεώσεων» ως προσωρινός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου. Ο κ. Τόμσεν αναμένεται πάντως να παραμείνει στην «εποπτεία» του ελληνικού προγράμματος, χωρίς να είναι σαφής ο ακριβής ρόλος του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ράις, την ευθύνη για τις «καθημερινές» υποθέσεις σχετικά με τη χώρα μας αναλαμβάνει ο Ρίσι Γκοϊάλ, ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή και στις προπαρασκευαστικές επαφές του καλοκαιριού.

Το σκάνδαλο Ταπί «χτυπά την πόρτα» του ΔΝΤ

Στην ενημέρωση κυριάρχησε το γεγονός ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τέθηκε πρόσφατα επισήμως υπό έρευνα από τις γαλλικές εισαγγελικές Αρχές για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Ταπί, κατά τη θητεία της ως γαλλίδα ΥΠΟΙΚ επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Ράις επισήμανε πως το θέμα θα τεθεί «πολύ σύντομα» στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, όπως έχει γίνει και με αφορμή προηγούμενες εξελίξεις στην υπόθεση Ταπί.

Επανέλαβε ωστόσο τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του ΔΝΤ, διευκρινίζοντας πως η έρευνα αφορά καταγγελίες, χωρίς να υπάρχει απαγγελία κατηγοριών.

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671