ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 28/08/2014)

Σημεία συνεντεύξεων της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στο MEGA και τους ΡΣ ΝΕΡΙΤ και REAL FM.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2014

Σημεία συνεντεύξεων της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στο MEGA και τους ΡΣ ΝΕΡΙΤ και REAL FM

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στον Real fm και στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, υπογράμμισε:

«Άμεσα θα γίνουν οι διορθώσεις και η αποκατάσταση των αδικιών που προέκυψαν από τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ».

Σχετικά με τις τελευταίες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κατάργηση των μνημονίων» και συγχρόνως «σταθερή στάση έναντι της τρόικας», σχολίασε: «Αφού θα έχουν καταργηθεί τα μνημόνια δεν θα έχει φύγει η τρόικα; Και αφού θα έχει φύγει η τρόικα, πού θα την βρει ο κ. Τσίπρας για να… της κρατήσει σταθερή στάση»;

Ακολουθούν σημεία των συνεντεύξεων της Κυβερνητικής Εκπροσώπου

- Για τον ΕΝΦΙΑ

Η διόρθωση του λάθους θα γίνει άμεσα και θα νομοθετηθεί, ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως οι φορολογούμενοι τι πρόκειται να πληρώσουν και πώς θα το πληρώσουν, για να κάνουν το κουμάντο τους. Επομένως, αυτό που είπαμε είναι ότι σε αυτή τη φάση διορθώνουμε το λάθος, το οποίο θα οδηγούσε σε υπέρογκες χρεώσεις. Παράλληλα, διορθώνονται και προστίθενται κάποια άλλα ζητήματα, όπως να μην απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να επωφεληθούν όσοι δικαιούνται από τις απαλλαγές του φόρου. Όπως επίσης, ότι απαλλάσσονται όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ότι δεν χρειάζεται να χορηγηθεί δεύτερη φορά πιστοποιητικό αναπηρίας.

- Για ενδεχόμενη έκπτωση στα ξενοίκιαστα

Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν υπολογισμοί από τους οποίους να προκύπτει και το τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για το οποίο συζητούμε. Προς το παρόν επείγει η διόρθωση του λάθους. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε θα αντιμετωπιστεί το θέμα των ανοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων και γι’ αυτό ο υπουργός αναφέρεται στο μέλλον. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το εγχείρημα ήταν μεγάλο: Σε μια χώρα χωρίς κτηματολόγιο και περιουσιολόγιο, ενώθηκαν δύο φόροι ακινήτων και δύο φορολογικά έντυπα για τα ακίνητα. Ο κίνδυνος ενός λάθους ήταν υψηλός.

- Για την προετοιμασία ενόψει της συνάντησης με την Τρόικα στο Παρίσι

Ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη έκανε μια γενική τοποθέτηση για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Οι αναφορές του αφορούσαν στο νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα και δεν μίλησε γενικά για «ράλι της ελληνικής οικονομίας», όπως αναφέρθηκε σε μερίδα του Τύπου.

-Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ τη φράση «στο Παρίσι δεν πάτε για εκδρομή». Γνωρίζει τους συνεργάτες του, τους οποίους μάλιστα συνεχάρη που δούλεψαν όλον τον Αύγουστο. Αυτό που είπε είναι ότι «πρέπει να δουλέψετε σαν ομάδα, να έχετε γνώμονα την κοινή προσπάθεια, να φέρετε ένα καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και να θυμάστε πάντα ότι είστε εξοπλισμένοι με θετικά στοιχεία. Τώρα, πάτε περισσότερο εξοπλισμένοι από κάθε άλλη φορά».

-Οι προτεραιότητες είναι γνωστές και η προσπάθεια που γίνεται είναι γνωστή. Αυτό το οποίο προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη είναι ότι υπάρχει η βούληση για ομαδική εργασία ώστε να υπάρξει σταθερότητα σε αυτά τα οποία συζητούμε. Όπλο μας είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα στοιχεία της οικονομίας είναι πάρα πολύ θετικά. Είναι σαφές ότι τώρα δεν είναι η ίδια κατάσταση που ήταν πριν από δύο χρόνια. Υπάρχει το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους, οι θετικές εξελίξεις με τα ελληνικά ομόλογα. Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με το 2010 και το 2012.

- Για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων

Πάντα τίθενται ζητήματα και γίνεται συζήτηση. Μια πρώτη φάση συζήτησης αφορά σε διάφορες δράσεις που είχαν συμφωνηθεί από την πλευρά της Ελλάδας. Η πολιτική διαπραγμάτευση ακολουθεί.

Για τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι βέβαιο ότι τελειώνουν τα μνημόνια, αλλά πώς μπορώ να γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια και να συγκρουστώ με αυτούς που μόνο από το δεύτερο πρόγραμμα μας έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής με 141 δις ευρώ; Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες. Στην τελευταία συνέντευξή του στη Real News, μέσα σε μια παράγραφο λέει δυο αντικρουόμενα πράγματα: Για «κατάργηση των μνημονίων» και για «σταθερή στάση» απέναντι στην τρόικα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δύο; Αφού θα έχουν καταργηθεί τα μνημόνια, δεν θα έχει φύγει η τρόικα; Και αφού θα έχει φύγει η τρόικα, πού θα την βρει ο κ. Τσίπρας για να… της κρατήσει σταθερή στάση; Αν και πολύ ταλαιπωρημένοι, οι Έλληνες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχουν και χειρότερα. Πάρτε, για παράδειγμα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία, που για τον κ. Τσίπρα υπήρξαν υποδείγματα. Στην μεν Αργεντινή ο Σίνγκερ και ο Σόρος τσακώνονται στις πλάτες του καθημαγμένου λαού της χώρας, στη δε Βραζιλία, γίνεται μια εξέγερση στις φυλακές και αμέσως έχουμε δύο… αποκεφαλισμούς!

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671