ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 28/08/2014)

Υπέρ του σχεδίου επιδότησης των Ελλήνων δανειοληπτών ο Μοσκοβισί.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Υπέρ του σχεδίου επιδότησης των Ελλήνων δανειοληπτών ο Μοσκοβισί

Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Οι κ.κ. Χαρδούβελης και Μοσκοβισί συμφώνησαν ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις.

Για την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

Υπέρ του σχεδίου επιδότησης δανειοληπτών ο Μοσκοβισί

Ο κ. Μοσκοβισί συναντήθηκε και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια. Όπως τονίστηκε από την ελληνική πλευρά, σχεδιάζεται η δημιουργία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Hellenic Development Bank) κατά το γαλλικό μοντέλο, για τη χρηματοδότηση τομέων και κλάδων της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Ακόμη, επί τάπητος τέθηκε και η δυνατότητα επιδότησης του επιτοκίου μέσω των διαρθρωτικών ταμείων στα ενήμερα δάνεια των ΜμΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης και παραμένουν ενήμερες. Για το λόγο αυτό έχει υποβάλει αίτημα στις Βρυξέλλες να υπάρξει επιδότηση του επιτοκίου, το οποίο στηρίζει ο κ. Μοσχοβισί.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671