ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 19/08/2014)

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ..

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την έγκριση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Το πράσινο φως για την εκταμίευση, που αναμένεται να γίνει σήμερα, δόθηκε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή με την οποία καλύφθηκαν τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει η τρόικα. Το σχετικό ποσό θα διατεθεί για την κάλυψη των ομολόγων που λήγουν αυτό τον μήνα και ανέρχονται περίπου στα 7 δισ. ευρώ.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί την έξοδο από το Μνημόνιο, τη χαλάρωση της εποπτείας και των δημοσιονομικών στόχων, μικρό πακέτο φοροελαφρύνσεων αλλά και μια νέα συμφωνία για το χρέος. Ωστόσο, το επόμενο τρίμηνο είναι καθοριστικό, καθώς μέχρι να φθάσει η κυβέρνηση σε μία συμφωνία για το χρέος θα πρέπει να έχει «κλείσει» όλα τα μέτωπα αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2015, με την τρόικα να «βλέπει» δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ.

Στις ανησυχίες της κυβέρνησης προστίθεται και η κάλυψη του κόστους που προκύπτει, μετά τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις των ενστόλων και άλλων κατηγοριών στα ειδικά μισθολόγια. Στα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και η διαμόρφωση έως τα τέλη Οκτωβρίου, του νέου μισθολογίου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από το 2015. Το νέο μισθολόγιο θα λαμβάνει υπόψη την απόδοση του προσωπικού.

Τέλος μέχρι τέλη του έτους θα πρέπει να ψηφιστούν οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό ώστε και αυτές να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Δεν αποκλείεται, πάντως, η κυβέρνηση να πετύχει τελικά κάποια ολιγόμηνη παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Σημειώνεται ότι για την ένταξη των επικουρικών των ενστόλων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) δόθηκε παράταση έως τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671