ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 13/08/2014)

Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή σειράς προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν τον Απρίλιο του 2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Η δόση εκκρεμούσε από τον Μάιο και είναι η τελευταία δόση από τα συνολικά 8,3 δισ. που είχαν εγκριθεί από το Eurogroup. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση των € 1.000.000.000 για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή μιας σειράς οροσήμων που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο του 2014.»

» Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία δόση της συνολικής € 8.300.000.000 δόση που εγκρίθηκε από το Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αποστολής επανεξέτασης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. Μετά την παρούσα εκταμίευση, η συνολικη οικονομική βοήθεια του EFSF στην Ελλάδα θα φτάσει τα 141,8 δισ. ευρώ και 1,8 δισ. ευρώ θα παραμείνουν διαθέσιμα από την πλευρά του EFSF».

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: "Το Euro Working Group εισηγήθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των € 1 δισ., μετά από ενδελεχή επισκόπηση και αξιολόγηση των συμφωνημένων προαπαιτούμενων ενεργειών. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την νομοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με μεγάλες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες για την ελληνική οικονομία.

Ενδεικτικά, μεταξύ των ενεργειών συμπεριλαμβάνεται η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων, η οριοθέτηση του αιγιαλού για την προστασία του από καταπατήσεις και η μείωση του κόστους το οποίο επιφέρει η γραφειοκρατία στην επιχειρηματικότητα. Η εφαρμογή τέτοιου εύρους μεταρρυθμίσεων-τομών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποτελεί επίτευγμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα".

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671