ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 13/08/2014)

Παλιές πρακτικές που πληρώνονται με φόρους.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Παλιές πρακτικές που πληρώνονται με φόρους

Οπως φαίνεται, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ στην Ελλάδα και δυστυχώς στοιχίζουν στον Ελληνα φορολογούμενο. Οι παλιές πρακτικές προσλήψεων, μετακινήσεων κ.λ.π. συνεχίζονται και σήμερα για να βολευτούν ορισμένοι και, κατά τα φαινόμενα, ακολουθούνται και παρασκηνιακές διαδικασίες. Οπως είναι γνωστό, δύο φορές τον χρόνο γίνεται προκήρυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για υπαλλήλους του δημοσίου τομέα των μελών της Ε.Ε. προκειμένου να εργαστούν για διάστημα πέντε μηνών σε διάφορες υπηρεσίες της Επιτροπής. Στην τελευταία προκήρυξη επιλέχθηκαν αρχικά από την Ελλάδα τέσσερα άτομα για τον σκοπό αυτόν, με υπογραφή των αρμόδιων υπουργών. Υστερα από πιέσεις, η λίστα αυξήθηκε στα οκτώ άτομα. Ολοι τους θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ θα λαμβάνουν και επίδομα αλλοδαπής.

Σκληρή στάση απέναντι στην τρόικα κράτησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις με αφορμή την επιστροφή στην ύφεση της ιταλικής οικονομίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, που δημοσιεύθηκε χθες, ο κ. Ρέντσι είπε, μεταξύ άλλων, «συμφωνώ με τον (πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Μάριο Ντράγκι όταν λέει ότι η Ιταλία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά το πώς θα τις προωθήσουμε θα το αποφασίσω εγώ - όχι η τρόικα, ούτε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Παρέμβαση για τον ΕΝΦΙΑ

Οχι μόνο για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και για τον περίφημο ΕΝΦΙΑ παρεμβαίνει με tweets ο κ. Κ. Χατζηδάκης. O πρώην υπουργός Ανάπτυξης έχει το τελευταίο διάστημα πλούσια δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter. Χθες λοιπόν χαρακτήρισε με tweet του «σωστό πρώτο βήμα για τις αναγκαίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ» την έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων. Υπενθύμισε μάλιστα ότι από το 2011 είχε επισημάνει στη Βουλή με ερώτησή του την ανάγκη φοροαπαλλαγών. «Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση σε δίκαια αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν», καταλήγει η παρέμβαση του κ. Κ. Χατζηδάκη.

Προχωρά η πώληση της FBME Bank στην Κύπρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου με απόφασή του «έλυσε τα χέρια» της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για να προχωρήσει, υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης, την πώληση εργασιών του υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd στην Κύπρο. Αναφορικά με την υπόθεση η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διευκρινίζει ότι η απόφαση για λήψη και εφαρμογή μέτρων εξυγίανσης στο υποκατάστημα από την Αρχή Εξυγίανσης δεν βασίστηκε στις ενέργειες και την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17/7/2014 η Μονάδα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (FinCEN) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, με την οποία χαρακτήριζε την FBME Bank Ltd «χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρωτίστης ανησυχίας για ξέπλυμα παράνομου χρήματος».

Στη Βουλγαρία θέλουν το ΔΝΤ

Αλλοι προσπαθούν να αποφύγουν τις αξιολογήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ και άλλοι στέλνουν επιστολή στο Ταμείο και ζητούν έλεγχο. Αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για οργάνωση αποστολής του Ταμείου στη Βουλγαρία στο πλαίσιο του Προγράμματος Αξιολόγησης Χρηματοοικονομικού Τομέα (FSAP) απηύθυνε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της βαλκανικής αυτής χώρας, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σταντάρτ» της Σόφιας. Η επιστολή, με αποδέκτη τον επικεφαλής του τομέα «Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου» του ΔΝΤ έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου. Στην επιστολή -μεταξύ άλλων- υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επιθεώρηση της Βουλγαρίας από αυτό το πρόγραμμα έγινε το 2008, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του άρθρου 4 του Καταστατικού του ΔΝΤ και εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ τον Μάρτιο του 2009.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671