ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Δευτέρα - 11/08/2014)

Εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών ασφαλίσεων.

ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου

Εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών ασφαλίσεων

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκφράζει δημόσια την ευαρέσκειά της προς τη Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της προδικαστικής έρευνας που αφορούσε την παράνομη δράση κυκλώματος που επιχειρούσε εικονικές ασφαλίσεις.

Μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου αλληλοεπικάλυψης, το οποίο διαχειριζόταν 54χρονος ημεδαπός λογιστής, συστήθηκαν εξαρχής εικονικές επιχειρήσεις, που μεταβιβάστηκαν σε πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν ως «αχυράνθρωποι», ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνταν επιχειρήσεις οι οποίες προϋπήρχαν αλλά ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν. Οι πέντε εμπλεκόμενες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνταν στο χώρο του εμπορίου ξυλείας, των ειδών υγιεινής, των βιβλίων, των ενδυμάτων και των καλλυντικών και ασφάλιζαν εικονικά προσωπικό άλλων επιχειρήσεων μεμονωμένα ή κατά περίπτωση. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι πραγματικοί εργοδότες των υπαλλήλων «απαλλάσσονταν» από την υποχρέωση ασφάλισης του προσωπικού τους και από την καταβολή εισφορών μετακυλίοντας την υποχρέωσή τους.

Οι κοινές προσπάθειες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και είναι βέβαιο ότι στο σύνολό τους οι παραβατικές μεθοδεύσεις εξαπάτησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εντοπιστούν.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671