ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 08/08/2014)

Δημοσίευμα της WSJ για πολυνομοσχέδιο και τρόικα.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δημοσίευμα της WSJ για πολυνομοσχέδιο και τρόικα

Στη χθεσινή υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή, κατά πλειοψηφία, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «με τροποποιήσεις που θεωρούνται αναγκαίες για τη χώρα, προκειμένου αυτή να λάβει δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο δανειακού πακέτου από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της» αναφέρεται ανταπόκριση της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» από την Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται, «στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι φορολογούμενοι ή οι εταιρείες που καταδικάζονται για φοροδιαφυγή θα στερούνται τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολογήσεις και ότι θα προσληφθεί επιπρόσθετος αριθμός 400 εφοριακών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία του πολυνομοσχεδίου» σημειώνεται χαρακτηριστικά «αφορά τη συγχώνευση των επικουρικών συντάξεων, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση, κατά το ήμισυ, των επιδομάτων ορισμένων κατηγοριών των δημοσίων υπαλλήλων».

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι Έλληνες αξιωματούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση με την τρόικα των διεθνών πιστωτών από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αντί της Αθήνας, ενώ μία πιο λεπτομερής αξιολόγηση για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αναμένεται αργότερα, εντός Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671