ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Τρίτη - 29/07/2014)

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια και του Προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα μετά τη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια και του Προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα μετά τη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε διευρυμένης υπουργικής σύσκεψης, όπου συμμετείχε η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ΥΠΕΚΑ, Επικρατείας και το Προεδρείο του ΣΕΒ.

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. Δένδιας: Υπήρξε σήμερα μια μακρότατη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στην οποία εξετάστηκε ευρύτητα θεμάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία, όπως επίσης εξετάστηκαν θέματα τα οποία ο ΣΕΒ έθεσε στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης.

Θα ήθελα να σας πω, καταρχήν, ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης το θέμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας στη χώρα είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Ούτως ή άλλως στρατηγικός στόχος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη στον κλάδο αυτό. Στην Ελλάδα, ο στόχος μας είναι να ανεβούμε από το 9% του ΑΕΠ στο 14%, όχι απλώς για να υπηρετήσουμε αριθμούς, αλλά κυρίως για να υπηρετήσουμε την απασχόληση, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάγκη να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας. Αυτό άλλωστε εξυπηρετεί και ο αναπτυξιακός νόμος και όλες οι υπαγωγές που γίνονται σε αυτόν.

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν αυτονόητο, συζητήσαμε για τα θέματα καινοτομίας και τα θέματα ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων, των start-ups και δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε να γίνει μια συζήτηση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις προσεχείς ημέρες. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει ένα κείμενο εργασίας σε συνεργασία και με τον υπουργό Οικονομικών και με άλλους υπουργούς, υπό την έγκριση του Πρωθυπουργού, ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και αυτό το μεγάλο θέμα.

Δημοσιογράφος: Συζητάτε και την επιδότηση στην εξυπηρέτηση των δανείων;

Ν. Δένδιας: Θα μου επιτρέψετε να μιλήσουμε γι’ αυτά, όταν παρουσιάσουμε το κείμενο εργασίας. Δεν έχει νόημα να τα πούμε από σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιογράφος: Τι συζητήσατε ακριβώς;

Θ. Φέσσας:Καταρχάς, θέλουμε να σας πούμε ότι η Ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Τα σημάδια ανάκαμψης αυτά, μας δίνουν αισιοδοξία ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις και θα δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας. Άρα το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο. Συζητήσαμε για διάφορα θέματα. Από θέματα που αφορούν στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, από θέματα που αφορούν στη φορολογική πολιτική, στον κοινωνικό διάλογο και στο μη μισθολογικό κόστος. ‘Όπως συζητήσαμε και θέματα που αφορούν στο κόστος της ενέργειας, οπότε καλύψαμε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων με στόχο το πως μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να βοηθήσει την Κυβέρνηση για να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας και να επέλθει γρηγορότερα η ανάκαμψη.

Δημοσιογράφος: Για τα κόκκινα δάνεια;

Θ. Φέσσας:Για τα κόκκινα δάνεια, από όσο γνωρίζετε, υπάρχει μια νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στόχος δικός μας είναι πρώτον να μην υπάρξει αυτό που λέμε ο ηθικός κίνδυνος, δηλαδή να δικαιωθούν οι «μπαταχτσήδες». Και δεύτερον να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός, όπου οι καλές, συνεπείς επιχειρήσεις που πληρώνουν φόρους και εισφορές να χάσουν σε ανταγωνιστικότητα έναντι των αντιστοίχων μη καλών επιχειρήσεων.

Δημοσιογράφος:Προοπτική ανάκαμψης στο θέμα της ρευστότητας υπάρχει;

Θ. Φέσσας: Πολύ λίγη αλλά υπάρχει. Γενικά η οικονομία δείχνει να βαδίζει σε καλύτερη πορεία.

Δημοσιογράφος:Συζητήσατε και άλλες λεπτομέρειες για τα κόκκινα δάνεια, κ. Πρόεδρε;

Θ . Φέσσας:Όχι. Η συζήτηση ήταν στο γενικό επίπεδο.Ευχαριστώ πολύ.

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671