ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 29/07/2014)

Τον δρόμο της Βουλής παίρνει το πολυνομοσχέδιο.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τον δρόμο της Βουλής παίρνει το πολυνομοσχέδιο

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Το δρόμο της Βουλής παίρνει σήμερα – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - το πολυνομοσχέδιο, καθώς όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις κατά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αλλά τα ίδια στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι διατάξεις που θα πρέπει να περάσουν θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο ως εμπρόθεσμες τροπολογίες κατά τη διάρκεια της συζήτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πολυνομοσχέδιο έρχεται για να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού ύψους 1 δις ευρώ. Παράδειγμα διατάξεων που πιθανότατα να μην είναι στο αρχικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου και να ενταχθούν αργότερα είναι η κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία. Πάντως, θα προχωρήσει η ένταξη στο ΕΤΕΑ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ταμείου των σωμάτων ασφαλείας και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού.

Επίσης, ένα από τα προαπαιτούμενα που δεν θα ψηφιστούν τώρα είναι οι αλλαγές στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Οι συγκεκριμένες διατάξεις θα πρέπει να εγκριθούν από την ολομέλεια της Βουλής και όχι από κάποιο θερινό της τμήμα. Για αυτό και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταθέσει μεν τώρα τις σχετικές ρυθμίσεις αλλά αυτές να ψηφιστούν τον Οκτώβριο. Απλώς η κατάθεση από τώρα των διατάξεων θα στείλει το μήνυμα στην τρόικα ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στις συμφωνημένες αλλαγές.

Γενικότερα, το οικονομικό επιτελείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με την τρόικα για τις διατάξεις που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, έχει δεσμευτεί ότι θα περάσουν τα προαπαιτούμενα εγκαίρως και θεωρεί ότι είναι ζήτημα αξιοπιστίας της χώρας η υιοθέτησή τους.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει κι άλλες διατάξεις που θα αφορούν σε μέτρα τα οποία εμπεριέχονται στο Μνημόνιο αλλά δεν έχουν χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού. Κίνηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει θέσει ο κ. Χαρδούβελης για επίσπευση της υλοποίησης των μέτρων του Μνημονίου, ώστε η κυβέρνηση να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ετσι, μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:

- Η αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες».

- Η σύσταση 400 οργανικών θέσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)

- Η επιχορήγηση δημόσιων φορέων (κυρίως νοσοκομείων) για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ώστε να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωσή τους.

- Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δημοσίων συμβάσεων.

- Ο καθορισμός της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671