ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 24/07/2014)

Με email τα εκκαθαριστικά σημειώματα - Πιθανή πληρωμή φόρου σε 5 δόσεις.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Με email τα εκκαθαριστικά σημειώματα - Πιθανή πληρωμή φόρου σε 5 δόσεις

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άρχισε να στέλνει από την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενημερώνοντάς τους ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet». Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, στο μήνυμα σημειώνεται: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Πιθανή η πληρωμή φόρου σε 5 δόσεις

Στο μεταξύ, στα «χαρτιά» έχει παραμείνει μέχρι σήμερα ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε 12 δόσεις ακόμα και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Το Taxis δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και να αποπληρώσουν όλες τις οφειλές τους σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει -σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφαρμογή- να λήξει η προθεσμία πληρωμής των φόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτσι ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου να έχει διορθωθεί η εφαρμογή και να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση (πιθανόν σε 5 δόσεις ώστε να μην υπάρχει επίπτωση στη ροή των εσόδων του κράτους).

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 31-7-2014 με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Καλό είναι πάντως να περιμένετε λίγες μέρες έως ότου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποφασίσει σχετικά με τον τελικό αριθμό των δόσεων.

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής».

Πηγή: www.express.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671