ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 22/07/2014)

Γκ. Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική, όχι η δικαιοσύνη.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Γκ. Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική, όχι η δικαιοσύνη

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας και όχι η δικαιοσύνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, από το βήμα του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Επί της ουσίας, ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των εν λόγω αποφάσεων.

«Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Σχετικά με το πρόγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός υποστήριξε ότι ακόμα κι αν το Δεκέμβριο τελειώσουν τα Μνημόνια, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές. «Τις μεταρρυθμίσεις ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί, να τις κάνει δικές του, να καταλάβει ότι τον ωφελούν και τότε και το πολιτικό σύστημα θα συμμορφωθεί με αυτό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι δική μας υπόθεση, εμείς φτιάχνουμε το κράτος μας, εμείς θέλουμε να βάλουμε τάξη, δεν είναι πρόβλημα κανενός άλλου παρά μόνο δικό μας», όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Πέραν αυτών, κάλεσε τους επιχειρηματίες να «είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%» επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει εν συνόλω των οικονομία», ενώ εκτίμησε ότι «όποιος επενδύσει τώρα θα έχει μεγάλη απόδοση στο μέλλον».

Για το φορολογικό σύστημα παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνει «μεγάλη απλοποίηση» και να διαμορφωθεί «ένα σταθερό φορολογικό σύστημα», αλλά συμπλήρωσε ότι πρώτα θα «πρέπει να στηθεί ένας σωστός μηχανισμός ελέγχου και άντλησης πόρων».

Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσει το «ράβε-ξήλωνε» του παρελθόντος, υποστηρίζοντας ότι «η κρίση έχει ωριμάσει τους Έλληνες, νομίζω ότι κατάλαβαν επιτέλους ότι το κράτος δεν είναι ο "πατερούλης" που τα δίνει όλα, ούτε όμως ο "κακός πατέρας" που δεν σου κάνει αυτό που θες».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671