ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 14/07/2014)

Ιδιωτικοποιήσεις και προϋπολογισμός στην «ατζέντα» με την τρόικα.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ιδιωτικοποιήσεις και προϋπολογισμός στην «ατζέντα» με την τρόικα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για τις φοροελαφρύνσεις είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνολικό σχέδιο που θα εφαρμόσει ενώ για την αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ανέφερε: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ» .

Έγινε μία πάρα πολύ εποικοδομητική κουβέντα, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την τρόικα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων, με το ίδιο στέλεχος να σημειώνει ότι έχουμε περίπου την ίδια άποψη επί του θέματος, ενώ δήλωσε ότι η τρόικα έχει την πρόθεση να μας βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων. Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Πέραν αυτών, το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε την τρόικα για την πορεία της οικονομίας καθώς και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η τρόικα είναι θετικά διακείμενη και εκτίμησε πώς ο έλεγχος του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχουν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, εν όψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής συναντήσεις της τρόικας:

*Στις 11, με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε

*Στις 12, οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)

*Στις 14.00, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο

*Στις 15.00, με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη

*Στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671