ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 11/07/2014)

Μικρότερο ποσό άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μικρότερο ποσό άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές

Ποσό 1,5 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που είχε αρχικά προγραμματιστεί και ενεγράφη στα βιβλία προσφορών για το 3ετές ομόλογο, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5% (τοκομερίδιο 3,375%).Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών (ΥπΟικ), παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε -την Τετάρτη και την Πέμπτη- στις διεθνείς αγορές και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα άντλησε 1,5 δισ. ευρώ από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών με τοκομερίδιο 3,375% (επιτόκιο 3,5%).

Το ΥπΟικ ανακοίνωσε: "Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας μίας πλήρους καμπύλης επιτοκίων".

Στελέχη του ΥπΟικ σημειώνουν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν είχε προσδιορίζει συγκεκριμένο ποσό ως στόχο δανεισμού από τριετή ομόλογα και προσθέτουν ότι επιλέχθηκε η άντληση του 1,5 δισ. ευρώ αντί μεγαλύτερου ποσού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν έντονες πιέσεις στη δευτερογενή αγορά, ενώ οι ίδιοι σημειώνουν ότι και οι επενδυτές είναι ευχαριστημένοι.

Ακόμη, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το κλίμα από χθες το μεσημέρι στις αγορές ήταν ιδιαιτέρως αρνητικό εξαιτίας του γεγονότος ότι μια πορτογαλική τράπεζα αθέτησε τις υποχρεώσεις ως προς την πληρωμή του βραχυπρόθεσμού χρέους της και στο πλαίσιο αυτό η σημερινή έκδοση των ελληνικών ομολόγων κρίνεται επιτυχημένη.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές πληροφορίες από την αγορά μιλούσαν για έκδοση 2 με 2,5 δισ. ευρώ και προσδοκίες για άντληση 3 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671