ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 10/07/2014)

«Κόκκινα» δάνεια και ρευστότητα συζητήθηκαν στο Μαξίμου.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

«Κόκκινα» δάνεια και ρευστότητα συζητήθηκαν στο Μαξίμου

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Τα «κόκκινα» δάνεια και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν ο βασικός άξονας της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Το «παρών» στη συνάντηση, έδωσαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης, ο Προϊστάμενος τους Γραφείου Ε.Ε. και Διεθνών Σχέσεων κ. Παπασταύρου και οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δηλαδή της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και οι προοπτικές του στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ακόμη, όπως επισημάνθηκε, «οι συζητήσεις θα είναι πιο συχνές, με στόχο οι τράπεζες, με δεδομένη τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης τους, να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών».

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν αφενός μεν τα θέματα που αφορούν συνολικά τον τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα των τραπεζών να βοηθήσουν σε αυτήν τη φάση την ελληνική οικονομία και βεβαίως, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε ερώτηση αν κατά τη συνάντηση υπήρξε κατάληξη σε συγκεκριμένες λύσεις, ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος επεσήμανε ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν από λίγο καιρό, ενώ όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια υπογράμμισε ότι είναι θέμα εξαιρετικά σοβαρό αλλά ελεγχόμενο και συνδέεται στενά με την πορεία ανάπτυξης του τόπου και την έξοδο απο την κρίση.

Ο κ. Σάλλας προανήγγειλε ακόμη νέα εργαλεία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζες είναι ισχυρά ανακεφαλαιοποιημένες.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671