ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 09/07/2014)

Ανακοινώθηκε η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ανακοινώθηκε η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από την κυβέρνηση η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές επιβεβαιώνοντας τις ως τώρα πληροφορίες της "Κ".

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».

Η Ελλάδα προχωρά στην έκδοση τριετών ομολόγων με στόχο να αντλήσει 2 με 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο το ποσό να φτάσει στα 3 δισ. αν το επίπεδο των προσφορών είναι τέτοιο που το επιτρέπει. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο και να κλείσει αύριο το βράδυ ή το αργότερο την Παρασκεύη το πρωί. Παράγοντες της αγοράς "βλέπουν" ότι ένα λογικό επιτόκιο, δεδομένων των συνθηκών, για μία τέτοια έκδοση, μπορεί να είναι μεταξύ του 3,2% και του 3,5%. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν, η έκδοση των τρειτών ομολόγων δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση των 5ετών ομολόγων του Απριλίου και θεωρείται "πολύ πιό δύσκολη" απο τεχνικής απόψεως.

Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι με την δημοπρασία 3ετών ομολόγων θα συμπιεστεί περαιτέρω το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, θα δημιουργηθεί ένα ακόμα "σκαλοπάτι" στην καμπύλη των ελληνικών ομολόγων και θα καταστεί πιό εύκολη η έκδοση 7ετών ομολόγων στο επόμενο διάστημα.

Οι επενδυτικοί οίκοι που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τη σχετική διαδικασία αναμένεται να είναι 5 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κάποια από τους Bank of America - Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Citi και Morgan Stanley.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671