ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 08/04/2014)

«Ρολά» κατεβάζουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδήσεις – Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Ρολά» κατεβάζουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ, ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Κλειστές θα είναι αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φαρμακοποιοί της Αθήνας, γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στην απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική ότι «οδηγεί στη διαθεσιμότητα και σε απολύσεις χιλιάδες εργαζομένους, προχωράει σε νέες μειώσεις συντάξεων και διαλύει το κοινωνικό κράτος». Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και λήξη της βάρδιας, δηλαδή τα οχήματα να κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ όλο το 24ωρο. Κανονικά, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ. Ωστόσο οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και όχι μέχρι το Αεροδρόμιο. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία της Αθήνας, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στην απεργία. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Νέα ταλαιπωρία θα πρέπει να αναμένεται στα λιμάνια της χώρας αύριο, καθώς δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, αν δεν υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η ΠΝΟ απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στον «χορό» των απεργιών συμμετέχει από σήμερα η ΟΜΥΛΕ (υπάλληλοι λιμένων), τα μέλη της οποίας θα απεργήσουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Για τη σημερινή απεργία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Η ΟΜΥΛΕ θα συμμετάσχει και στην αυριανή γενική απεργία.

Σήμερα δεν θα υπάρχουν δελτία ειδήσεων και ειδησεογραφικές εκπομπές, ενώ αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα οι ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

Πηγή: Καθημερινή

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671