ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 07/04/2014)

Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη 8-4-2014.

Ειδήσεις – Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη 8-4-2014

Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου 2014, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων». Ζητούν επίσης να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI, στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στις 8/4, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

Λόγω της απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση (TV) και το ραδιόφωνο, δεν θα υπάρχει ενημέρωση σε ειδησεογραφικά sites, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 (ημέρας της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Η ανακοίνωση των ενώσεων:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αυριανής εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, στα ΜΜΕ όλης της χώρας διαμηνύει για άλλη μια φορά την σθεναρή και ενωτική απόφαση του κλάδου για αδιαπραγμάτευτο αγώνα και καθολική αντίδραση ενάντια στα νέα αιματηρά μέτρα που κυριολεκτικά σφαγιάζουν τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Τελευταίο κρούσμα της ισοπεδωτικής επιχείρησης της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πλήρους απορρύθμισης όλων των εργασιακών σχέσεων ήταν και η κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης, μέτρο που γυρνά τους συναδέλφους της τηλεόρασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλους τους εργαζόμενους, πολλά χρόνια πίσω και καταλύει τα δικαιώματά τους, πιστή στις εργοδοτικές επιταγές και στα κελεύσματα της τρόικας.

Η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων των συναδέλφων και την μετατροπή τους σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία», γεγονός που συνεπάγεται κι άλλες απολύσεις και φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τα νέα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών τηλεόρασης, που αφήνουν για άλλη μια φορά να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδεόνται άμεσα με την ποιότητα παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.

Το άρθρο 1 του ν.358/1976, εξάλλου, που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου που οραματίστηκαν μια αξιοπρεπή, ποιοτική κι ελεύθερη τηλεόραση, θέτοντας συγκεκριμένες βάσεις και αρχές.

Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση τριετιών, η επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων , η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος - μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος –μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος είναι απλά μια αναλώσιμη κι ασήμαντη μονάδα.

Στο παραπάνω πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8/4/2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Ζητούμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671