ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 07/04/2014)

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9-4-2014.

Ειδήσεις – Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9-4-2014

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ενάντια «στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στην κατεδάφιση των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων» καθώς και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν την ερχόμενη Τρίτη τα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ την ημέρα της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Με στάση εργασίας θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Ταξι, Τραμ, Μετρό, Ηλεκτρικός) κινούνται κανονικά.

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη - Mε προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας» η οποία όπως αναφέρει «θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας». Προσθέτει ότι, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει, η κοινωνία «η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».

Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι αγωνίζεται «για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».

Δένουν τα πλοία την Τετάρτη

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013. Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση της ΠΝΟ, χωρίς, ωστόσο να ληφθεί, κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στη ναυτική εργασία.

Απεργία στα ΜΜE την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου 2014, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων». Ζητούν επίσης να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI, στα ασφαλιστικά Ταμεία. Λόγω της απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση (TV) και το ραδιόφωνο, δεν θα υπάρχει ενημέρωση σε ειδησεογραφικά sites, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 (ημέρας της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671