ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Ανάπτυξης (Δευτέρα - 07/04/2014)

Δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece και τη συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης & Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

7 Απριλίου, 2014

Δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece και τη συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης & Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC)

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης παρευρέθηκε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας (Μητροπόλεως 3). Ακολούθως συναντήθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) που επισκέπτεται την χώρα μας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Li Guoyong.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» ακολουθεί μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέος Αναπτυξιακός & Επενδυτικός Νόμος που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η έναρξη της λειτουργίας του συμπίπτει μάλιστα και με την επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας στην χώρα μας με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην χώρα μας.

Η επίσκεψη της NDRC που πραγματοποιείται με τη συνδρομή του «Enterprise Greece» εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και του Μόνιμου Μηχανισμού διαλόγου που συμφωνήσαμε στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως είναι γνωστό, στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζήτησαν για την δυνατότητα Κινεζικών Επενδύσεων στο Ελληνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο. Επενδύσεις που συμπληρώνουν τις επενδύσεις στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνεχίσαμε αυτή τη συζήτηση καθώς είναι πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ανάπτυξης στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι μεγάλα. Δημιουργούμε ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται στους παραπάνω τομείς.»

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671